Patates ve Chorizolu Omlet ve Yanında Maydanoz Salatası

Patates ve Chorizolu Omlet ve Yanında Maydanoz Salatası

Tarif

Fırınınızı en yüksek sıcaklıkta önceden ısıtın ya da ızgaranızı iyice kızdırın. Patatesleri bir sos tenceresine koyun, üstünü tuzlu suyla örtün ve kaynatın. Olana kadar pişirin, sonra süzgeçten geçirin ve kendi buharında kurumaya bırakın. Yumurtaları geniş bir kapta çatalla çırpın, tuz ve biberle iyice çeşnilendirip bir kenara ayırın.

20 santimetrelik yapışmaz, fırında kızartma tavasını kızdırın ve biraz zeytinyağıyla yağlayın. Chorizo dilimlerini ve patates parçalarını içine atın. Chorizo cızırdamaya ve lezzetli yağını salmaya başlayacak. Birkaç dakika sonra, her şey hafif altın rengi aldığında ve çıtır olduğunda, tavadan bir delikli kaşık vasıtasıyla alın ve bir kenara ayırın. Kuşdili yapraklarını kızgın yağa serpin. Tavaya koyduğunuz anda gevrek olmaya ve pişmeye başlayacak. Çırptığınız yumurtaları hemen üstüne dökün. Patates ve chorizo’ları ekleyip her şeyi eşit şekilde dağıtın. Tavayla birlikte fırına verin veya ızgaranın altına koyup omletin üstünün altınımsı kahverengi renk alıp ortasının pişmesini bekleyin.

Omlet pişerken arpacık soğanlarını bir kaseye koyup limon suyu sıkın, tuz ve biber ekip bir tutam da natürel sızma zeytinyağı koyun. Karıştırıp parmak uçlarınızla arpacık soğanlarını biraz sıkarak hafifçe yumuşatın. Sonra doğradığınız maydanozu karıştırın. Omletin üstüne de biraz bu salatadan ekleyip mideye indirin!

Malzemeler

  • 3 adet küçük patates
  • 6 adet organik yumurta
  • 2 adet Chorizo
  • 2 dal kuşdili
  • 2 adet arpacık soğanı
  • 1 dal düz yapraklı maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler