Tarif

Sebzeleri güzelce yıkayın. Aynı boyda parçalar hâlinde doğrayın ve yumuşayana kadar kaynatın. Başka bir tencerede krema ve sütü ısıtın.

Krema ve süt ısınırken ada çayı yağı sosunu hazırlayın.

Bunun için bir tavada tereyağını eritin ve ada çayı yapraklarını çıtırlaşana kadar kızartın. Yaprakları çıkartın ve bir kenara koyun.

Krema ve sütü, patates ve yer elmasıyla beraber bir kaseye alın ve bir elektrikli el çırpıcısı yardımıyla püre hâline getirin.

Püreye 4-5 yemek kaşığı ada çayı yağı sosundan karıştırın. Turp ve tuzla çeşnilendirin. Kızarmış ada çayı yaprakları ile süsleyin. 

Dilerseniz Kuzu incik ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Püre için:

  • 400 gram yer elması
  • 7 adet büyük patates
  • 75 gram krema
  • 75 mililitre süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 tatlı kaşığı bayır turpu

Adaçayı yağı sosu için:

  • 50 gram tereyağı
  • 1 avuç adaçayı yaprağı

Benzer Tarifler