İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Patates ve Yer Elması Püresi

Oylama 0/5

Sebzeleri güzelce yıkayın. Aynı boyda parçalar hâlinde doğrayın ve yumuşayana kadar kaynatın. Başka bir tencerede krema ve sütü ısıtın.

Krema ve süt ısınırken ada çayı yağı sosunu hazırlayın.

Bunun için bir tavada tereyağını eritin ve ada çayı yapraklarını çıtırlaşana kadar kızartın. Yaprakları çıkartın ve bir kenara koyun.

Krema ve sütü, patates ve yer elmasıyla beraber bir kaseye alın ve bir elektrikli el çırpıcısı yardımıyla püre hâline getirin.

Püreye 4-5 yemek kaşığı ada çayı yağı sosundan karıştırın. Turp ve tuzla çeşnilendirin. Kızarmış ada çayı yaprakları ile süsleyin. 

Dilerseniz Kuzu incik ile servis edebilirsiniz.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain