Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 22 Eylül saat 18:17 | Çarşamba 23 Eylül saat 09:40

Tarif

Topan Patlıcanları belli bir kalınlıkta dilimleyip, fırın tepsisine dizin. İki tarafına da biraz tuz ve karabiber zeytinyağı sürün.

200 derece fırına verin.  Patlıcanların daha cips gibi olmasını isterseniz hava akımı olması için ızgara tipi bir tepsi üzerine dizerek fırına verin.

Servis: Domates sos, patlıcanları üst üste en son semizotunu ekleyip servis yapın.

Malzemeler

  • Topan Patlıcan
  • Domates (Renkli cherry)

Domates sos

  • Minik cherry domates ve mor soğanı 200 derecelik fırına verin. İçine fesleğen ya da kekik ekleyin.

Semizotu Salatası

  • 259 gr Süzme yogurt
  • Salatalık
  • 1/2 yeşil limon veya kefir
  • Nane yağı erken hasat veya zeytinyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Semizotu

NOT: Yağ yerine avakado ezmeside konulabilir.

Benzer Tarifler