Patlıcanlı Domates Sosu ve Tavuk Piccata

Patlıcanlı Domates Sosu ve Tavuk Piccata

Hazırlanış

Patlıcanlı domates sosu:
• Patlıcanı boylamasına dörde bölün ve küçük parçalar hâlinde kesin.
• Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Çekirdeklerini ayırın.
• Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın.
• Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
• Soğan ve sarımsağı kavurun.
• Patlıcanı ekleyin.
• Yüksek ateşte 5 dakika ya da yumuşayana dek kavurun.
• Doğranmış domates ve yabani mercanköşkü ekleyin.
• Kaynatın.
• Ocağın altını kısın ve sebze sosunu 5 dakika ağır ağır kaynatın.
• Nohutların suyunu süzüp sosa atın.
• 5 dakika ısıtın.
• Ekşi kremayı ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk piccata:
• Yumurtaları bir kâsede çırpın.
• Parmesan peynirini ekleyin.
• Bir tabağa bir miktar un serpin.
• Tavuğa tuz ve karabiber ekleyip una bulayın.
• Tavuğu yumurtalı karışıma bandırın.
• Tavukları 5 dakika kadar bol yağda

Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı yabani mercanköşk
  • 200 gram önceden pişirilmiş nohut
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram toz parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 küçük parça tavuk göğüs eti
  • 300 gram taze kuşkonmaz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler