Patlıcanlı Domates Sosu ve Tavuk Piccata

Patlıcanlı Domates Sosu ve Tavuk Piccata

Tarif

Hazırlık:

Patlıcanlı domates sosu:

  • Patlıcanı boylamasına dörde bölün ve küçük parçalar hâlinde kesin.
  • Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Çekirdeklerini ayırın.
  • Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın.
  • Bir tavada bir miktar yağ kızdırın.
  • Soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Patlıcanı ekleyin.
  • Yüksek ateşte 5 dakika ya da yumuşayana dek kavurun.
  • Doğranmış domates ve yabani mercanköşkü ekleyin.
  • Kaynatın.
  • Ocağın altını kısın ve sebze sosunu 5 dakika ağır ağır kaynatın.
  • Nohutların suyunu süzüp sosa atın.
  • 5 dakika ısıtın.
  • Ekşi kremayı ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Tavuk piccata:

  • Yumurtaları bir kâsede çırpın.
  • Parmesan peynirini ekleyin.
  • Bir tabağa bir miktar un serpin.
  • Tavuğa tuz ve karabiber ekleyip una bulayın.
  • Tavuğu yumurtalı karışıma bandırın.
  • Tavukları 5 dakika kadar bol yağda kızartın.

Kuşkonmaz:

  • Kuşkonmazların uçlarını kesin.
  • Kuşkonmazların üstüne yağ, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Bir ızgara tavasını önceden ısıtın.
  • Kuşkonmazları diri kalacakları şekilde, 5 dakika ızgarada pişirin.

Malzemeler

 

  • 1 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı yabani mercanköşk
  • 200 gram önceden pişirilmiş nohut
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram toz parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 küçük parça tavuk göğüs eti
  • 300 gram taze kuşkonmaz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler