Tarif

2 adet patlıcanı ocağa koyup közleyin.

Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine soğanları koyup kısık ateşte kapağı kapalı şekilde saydamlaşana dek pişmeye bırakın.

4 diş sarımsağı bıçağın düz yüzüyle ezerek kabuklarını soyun ve soğanlara ilave edin.

Patatesi iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan uzunlamasına ikiye kesip ince ince dilimleyin. Soğanların bulunduğu tencerenin içine ilave edip karıştırın ve patatesler yumuşayıncaya dek tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.

Tahinin 1 tatlı kaşığı kadarını pişmekte olan soğan ve patateslerin üzerine dökün.

Közlenen patlıcanları çukurca bir kasenin içine koyup kasenin üstünü streçleyerek patlıcanları ılınana kadar bu şekilde bekletin. Böylece kabukları daha kolay soyulacaktır.

Tavayı ocağa koyup içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Eriyen yağın içine haşlanmış nohudun yarısını ekleyip üzerine de ½ çay kaşığı kimyon serpiştirin ve nohutları renk alıncaya dek kavurun.

1 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın, birkaç yaprak biberiyeyi de doğrayıp nohuda ekleyin.

Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Kavrulan nohutları da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp beraberce pişirmeyi sürdürün.

Ilınan patlıcanların kabuklarını soyup kabaca doğrayın.

Çorbanın içindeki tüm malzemeler tamamen yumuşayınca içine 1 su bardağı su ilave edip el blenderı yardımıyla tüm malzemeyi çekerek püre haline getirin.

Çorbanın içine közlenmiş patlıcanı ilave edin, ½ çay kaşığı kimyon ve 1 yemek kaşığı tahini de ekleyip karıştırın.

1 avuç bebek ıspanağı çorbanın içine katıp 1,5 yemek kaşığı labne peynirini de ekleyin ve çorbayı tekrar el blenderından geçirin.

Nohutların kavrulduğu tavaya geri kalan nohudu da ekleyip karıştırarak renkleri dönünceye dek kavurun.

Beget ekmeğinden 1 parmak kalınlığında verevine 2 dilim kesin. Ekmekleri nohudu kavurduğunuz tavada kızartın.

Geri kalan 1 adet bostan patlıcandan 2 adet orta incelikte dilim kesip ekmekleri kızartmakta olduğunuz tavaya patlıcanları da ekleyip çevirerek kızartın. 

Kızaran ekmek dilimlerinin üzerine geri kalan 1 yemek kaşığı labne peynirinden sürüp kızaran patlıcanları yerleştirin. Biraz da fesleğen serpiştirin.  

Çorbayı servis kasesine alıp üzerine kavrulan nohuttan koyun, 1 tatlı kaşığı kadar da tahin gezdirin. Fesleğen serpiştirip yanında hazırladığınız ekmek dilimleriyle beraber servis edin. 

Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet büyük patates
  • 0.5 su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yaprak biberiye
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 avuç bebek ıspanak

Servis için:

  • 2 dilim baget ekmeği
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 adet bostan patlıcan
  • 3 yaprak fesleğen

Benzer Tarifler