Tarif

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Tereyağını eritin. Kalıpların diplerini tereyağıyla yağlayın. Yufkayı kare kare kesip, her bir kalıba üçer yufka parçası koyun.

İçlerine yufka koyduğunuz kalıpları 12 dakika fırında pişirip soğumaya bırakın. Kalıpları dikkatlice çıkarın.

Soğanı soyup doğrayın. Patlıcanı doğrayın.

Bir tavada yağ kızdırıp soğanlarla patlıcanları kavurun.

Sakız kabaklarını küçük küçük doğrayın, mantarları dörde bölüp beş dakika kavurun. Sebzelerle domates salçasının asidini alın. Domatesi doğrayıp karışıma ekleyin. Lezzet katmak için balzamik sirke, karabiber, hardal, tuz ve yarım limonun suyunu kullanın.

Bu karışımı, hamurların içine doldurun, üstlerini yoğurt ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin.

Malzemeler

Yufka tart için:

  • 60 gram tereyağı
  • 12 adet yufka

İç harcı için:

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 2 adet küçük sakız kabağı
  • 250 gram kestane mantarı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 miktar fesleğen

Benzer Tarifler