Tarif
PAVLOVA
Hazırlanışı
Yumurta beyazlarını stand mikser haznesine alın.
İlk önce yavaş çırpın.
İlk köpüklenmeler başladığında yarım limon suyu ekleyin ve yüksek devirde çalıştırın.
Makine çalışırken içine 3 seferde şeker ekleyin.
Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Şekillemesi
Çırptığınız yumurta beyazından büyük parçalar halinde 6 parça yapın.
Ortası hafif çukur olacak şekilde gelişi güzel şekiller verin.
Üzerlerine tarçın serpin.
Kakao nips ve file badem serpin.
Pişirilmesi
100- 120 derecede ısınmış bir fırında 45 dk pişirin..
PASTACI KREMASI
Hazırlanışı
Süt ve kremayı bakır pota alın. Şekerin bir kısmını ilave edin.
Ocağın altını kısık ateşte açın. Karışımı birbirine karıştırın.
O sırada yumurta sarısının içerisine şeker ekleyerek büyük bir çırpıcı ile içerisine hava dahil ederek bir araya gelecek sekilde karıştırın.
Daha sonra içerisine vanilya ve tarçın ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Unu içerisine yavaş yavaş dahil edin ve karıştırın.
Kremayı, yumurta sarılı olan karışımın içerisine temperleyerek birkaç seferde dahil edin ve yeniden ocağa alın.
Koyulaşana kadar karıstırmaya devam edin. Ardından cam geniş bir kaba alın.
Üzerine parça tereyağlar koyun. Sıcağında eritin ve spatula ile karıştırın.
Kontakt bir şekilde streç film ile sarın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve dolaba kaldırın.
Sunum Hazırlığı
Pastacı kremasını stand mikserin içerisine alın. Orta yüksek devirde çırpın.
Sonrasında 0 derecede bekletilmiş kremayı içerisine dahil ederek, yeniden çırpın. Bu şekilde diplomat kremaya çevirin.
Diplomat kremayı, sıkma torbasına alın.
Pavlovaları sunum tahtasına alın.
Kremayı pavlovaların içerisine sıkın.
Üzerini yaban mersini, nar ve altın cilek ile susleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
PAVLOVA
240 ml yumurta beyazı
240 gr esmer şeker
1 çay kaşığı tartarik asit
PASTACI KREMASI
250 ml süt
250 ml krema
200 ml yumurta sarısı
100 gr un
100 gr şeker
Vanilya veya tarçın
200 gr tereyag