Tarif

Soğanların kabuklarını soyup dörde bölün ve mutfak robotunun içine koyup püre oluncaya kadar çekin.

Fazla suyunu süzdürmek için püre olan soğanı süzgecin içine koyup süzgeci de bir kasenin içine oturtun.

Yıkanıp temizlenmiş pazıları yaprakları açık biçimde üst üste dizip rulo gibi sarın ve pazıları ince ince doğrayın. Saplarını kullanmayın.

İnce ince doğranan pazıyı derince bir kasenin içine koyup üzerine tuzu dökün ve elinizle pazıyı ovun. Böylece pazının suyunu çıkartmış olacaksınız.

Suyu çıkan pazıyı avcunuzda sıkarak suyundan arındırın, süzgecin içine koyup akan suyun altında durulayarak tuzundan da arındırın ve tekrar avcunuzda sıkarak tüm suyunu bırakmasını sağlayın. Eğer pazıda su kalırsa kaygana hamuru tutmayacaktır.

Derince bir kasenin içine pazıyı koyun, üzerine soğanı ekleyin, yumurtaları da kırın ve karışımı bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Karışımın içine un ve mısır ununu ekleyip tekrar iyice karıştırın.

Tavayı ocağa koyup altını yakın ve içine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.

Yağ eriyince büyükçe bir kaşık yardımıyla kaygana karışımından bir kaşık alıp tavaya yayın ve kısık ateşte omlet yapar gibi kayganayı pişirin. Kaygananın bir yüzü pişince çevirerek öteki yüzünü de pişirin.

Pişen kayganayı fazla yağını bırakması için içine havlu peçete serilmiş düz bir tabağa koyun.

Tavadaki yanmış tereyağını havlu peçete ile temizleyip tavaya tekrar 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve geri kalan malzeme için aynı işlemleri tekrarlayın.

Pişen kayganaları isterseniz dilimleyerek, isterseniz de bütün halde servis tabağına koyun. Üzerine biraz karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirdikten sonra servis edin. 

Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 1 adet pazı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler