Pekmezli Kaburga

Pekmezli Kaburga
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 2 Nisan saat 07:50 | Cuma 3 Nisan saat 21:55

Tarif

Malzemeler karıştırılarak sos hazırlanır.

Sos kaburganın üzerine dökülür ve yedirilir.

(Marinasyon, bekleyecekse tuz konulmaz (3 gün bekleyecekse)

Ama hemen kullanılacaksa tuz konulabilir.)

Fırın tepsisinin üzerine tel koyulur. ( alttan hava almasını engellemesi için )

Tepsiye biraz su eklenir.( - is çıkmasın diye) 

Kaburgalar dizilir.

200 derece ve ızgara kısmı açık şekilde 45 dk kadar pişirilir.15 dk da bir üzerine kalan sostan sürülür.

Fırından çıktıktan sonra üzerine cektirilmis hardaliye dökülür.

Ve tepside kalan yağ sos olarak sunulabilir.

Malzemeler

  • Kaburga (Kasaptan isterken; Döşlü bırak ve kafesin üst tarafını ver)
  • Zeytinyağı (asit versin diye)
  • Pekmez ( tatlılık versin diye)
  • Cektirilmis hardaliye (baharat tadı versin diye)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pancarlı tane hardal (2 tatlı kaşığı)
  • Biberiye 

Benzer Tarifler