Tarif

Tencereye suyu ve şekeri koyun. Ocağı yakmadan önce çırpma teli yardımıyla şekeri iyice karıştırın, ocağın altını yakın. Nişastayı bir kapta, nişastayı akışkan hale getirecek kadar gül suyu ile açın. Açılan nişastayı tenceredeki şekerli suya ilave edin, karıştırın. Limonun suyunu nişastayı açtığınız kabın içine sıkın. Böylece tabağın dibindeki nişastaları da değerlendirmiş olacaksınız. Limon suyunu şekerli suya ilave edin, çubuk tarçını da atın. Çırpma teliyle karışım yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Hafif koyulaşınca altını kısıp kaynamaya bırakın. Limonun kabuklarını soyun ve bıçağınız yardımıyla limonu mandalina gibi segmentlerine ayırın. Bu parçaları koyulaşmış nişastalı suyun içine atın. Pelteyi çırpma teli yardımıyla karıştırmaya devam edin. Aromasını artırmak için 1 tatlı kaşığı kadar daha gül suyu ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın.

Peltenin bir kısmını kaseye koyun. Ocağın altını tekrar yakıp tencerede kalan pelteye hibiskusları atıp karıştırın. Çiğ bademleri ince ince doğrayın. Antep fıstığına da aynı işlemi uygulayın. Kasedeki peltenin üzerine tarçını, antep fıstığını ve bademi serpin. Ocaktaki pelteyi genişçe bir kaba dökün. Üzerine tarçın serpin ve ılındıktan sonra pelteleri buzdolabına koyup soğutun.

Servis ederken de çubuk tarçın ve toz tarçınla süslemeyi unutmayın.

Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yarım su bardağı nişasta
  • 1 ölçü gül suyu
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet limon
  • 7 adet badem
  • 6 adet hibiskus
  • 7 adet Antep fıstığı
  • 1 ölçü tarçın

Benzer Tarifler