Tarif

Üzümü su ile beraber tencereye koyup şekeri de ekleyin ve altını yakın.

Şeker eriyip üzüm yumuşayana dek kaynatın. Ara ara karıştırın.

Üzümün bıraktığı su ile şekerli su kaynadıkça şerbet haline gelecektir.

Şerbet iyice kaynayıp köpük köpük olduktan ve üzümler yumuşadıktan sonra altını kapatın.

Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten süzün.

Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın. Tüm suyunu süzdürdükten sonra süzgeci kasenin üzerinden kaldırın.

Ortaya çıkan üzüm suyundan 2 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun ve altını yakın.

Çırpma teli ile tenceredeki üzüm suyunu karıştırarak içine nişasta ve mısır ununu ekleyin. Çırpma işlemine devam ederek azar azar geri kalan üzüm suyunu da ilave edin. Karışımı kıvam alana dek  karıştırın.

Kıvam alan pepeçurayı kaselere paylaştırın. Ilınana kadar dışarda bekletin. Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.

Soğuduktan sonra taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin. 

Malzemeler

  • 1 kilogram siyah üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 yarım çay bardağı nişasta
  • 1 yarım çay bardağı mısır unu

Süslemek için:

  • 1 tutam taze nane yaprakları

Benzer Tarifler