İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Perde Pilavı

Oylama 0/5
Bir bütün tavuğu haşlayın. Haşlamış olduğunuz tavuğu bir tabağa alıp derilerini sıyın ve göğüs ve but kısımlarını ayırın. Tavuğun dilediğiniz kadarını ve istediğiniz yerini kullanabilirsiniz. Ayırdığınız parçaları küçük dilimler halinde kesin ya da didikleyin. Pilav tenceresinin içinde tereyağını eritin. Yarım saat sıcak suda dinlendirilmiş 2,5 su bardağı pirinci tencereye koyun ve yağda biraz kavurun. İçine yenibaharı, tuz karabiberi ekleyip kavurmayı sürdürün. İçine tavuk etlerini katıp karıştırın. Tavuğu haşladığınız sudan 3 kepçe (3 su bardağına denk gelir) pirince dökün.

Tavuk suyunun daha aromalı olması için tavuğu haşlarken içine havuç, maydanoz, soğan gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.

Pilavı kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye bırakın. Pilav suyunu çekince altını kapatın, üzerine bir bez serip kapağını tekrar kapatarak demlenmeye bırakın.

Unu düz bir zemine dökün. Ortasına elinizle çukur açın. Bu çukura yumurtaları kırın. Yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyin ve elinizle yavaş yavaş karıştırın. Tüm sıvılar unla birleştikten sonra suyu da ilave edin ve karıştırın.
Karışım bulamaç kıvamından hamur kıvamına gelince iki elinizle yaklaşık 15 dakika hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru nemli bir beze sarıp dinlenmeye bırakın. Hamur ne kadar çok dinlenirse o kadar elastik ve kullanımı kolay olacaktır.

Tereyağını tavada eritin. Daha önceden sıcak suda dinlendirip kabuğunu soyduğunuz bademleri erimiş tereyağının içine atın. Çam fıstıklarını ekleyin. Hafif kahverengi renk alana kadar kavurun. İçine toz biber ekleyin. Kavrulunca ocaktan alın.

Fırına girebilecek çukurca bir kaba bademleri kavurduğunuz tereyağından fırça yardımıyla sürün. Bademleri bu kaselere paylaştırın.

Düz bir zemine biraz un serpin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bir parça kesip bu zemin üzerinde merdane yardımıyla incecik ve kaseden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Açmış olduğunuz hamuru kasenin içine yayın. Fazla kalan kenar kısımlarını dışarı sarkıtın. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. Bir miktar dereotunu ince kıyın ve pilava ekleyip karıştırın.

Pilavı içi hamurla kaplı kaselere paylaştırın. Bastırarak düzeltin. Hamurun dışta kalan fazla kısımlarını katlayarak pilavın üzerini kapatın. Tüm kaselere aynı işlemi uygulayın.

200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Servis ederken kaseyi tabağa ters çevirerek perde pilavını tabağa koyun. (Bademli kısım üste, hamurun katlanmış kısmı alta gelecek şekilde).
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar