Tarif

Pesto için, belirtilen malzemeleri blenderde çekin ya da havanda dövün. Tereyağını karıştırın ve pestoyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberle çeşnilendirin. 

Ekmekleri dilimleyip üstlerine pesto ezmesi sürün. Rokayı yıkayın, mozzarella toplarını ikiye bölün ve çam fıstıklarını kızarana dek kavurun. Parma jambonunu ekleyip bir avuç roka ve mozzarella toplarıyla süsleyin. En üste çam fıstıklarını serpin ve dilimleri kapatın.

Malzemeler

  • 4 adet üçgen ekmek dilimi
  • 100 gram yeşil pesto
  • 300 gram Parma jambonu veya herhangi bir kurutulmuş jambon
  • 50 gram çam fıstığı
  • 100 gram roka
  • 12 adet küçük mozarella topu

Pesto ezmesi için

  • 75 gram fesleğen
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 50 gram parmesan peyniri rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 500 gram tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler