Tarif
Su makinaya haznesine alınır, içerisine ekşi maya ilave edilir homojen bir şekilde çözünene kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Ardından içerisine zeytinyağı ve un ilave edilir kitchenaid de çırpmaya başlanır. Hamur istenilen kıvama gelince mayalanması için kalıba alınır. Yarım saat dolapta bekledikten sonra tuzu ve suyu eklenir ve el ile yoğrulur. Yeniden dolaba alınır her yarım saate bir dolaptan çıkartılarak katlama yapılır en son katlamanın üstünden yarım saat geçtikten sonra şekil verilir ve kalıba alınır.
Malzemeler
- Renkli Domates
- Mor Reyhan
- Fresh Mozeralla peynir
- Pesto sos
Pesto sos
- Fesleğen
- Cam fıstığı, Ceviz veya Fındık
- Elma sirkesi
- Sarımsak
YAPILIŞI: fesleğenler havanda ezilir. Ardından sarımsak eklenir, yine ezilir. Elma sirkesi, kavrulmuş çam fıstığı da eklenip blenderdan geçirilir. Bol Zeytşnyağı eklenir, kavanozlanır.
Ekşi Maya Pizza Hamuru
- 100 gr karakılçık
- 900 ekmeklik un
- 150 gr Ekşi maya
- 80 gr Zeytinyağı
- 575ml su
Bassinage
- 25 gr içme suyu
- 18 gr deniz tuz