İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pesto Soslu Alabalık

Oylama 0/5
Pesto sosuyla başlayın. Sarımsakları soyun. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Yumuşak kıvamlı bir pesto sosu elde edene kadar bütün malzemeleri robotta çekin.

Pırasayı ince şeritler hâlinde doğrayın. Domatesi küçük küpler hâlinde doğrayın. Arpacık soğanını soyup doğrayın. Frenk soğanlarını kıyın. Kişniş yapraklarını koparın. Pesto sosunu alabalığa iyice yedirin. Sonra balıkları delikli bir buharlı pişiriciye koyup 85 derecede 9 dakika pişirin.

Bir yandan sosu hazırlayın. Arpacık soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın. Kişniş ve taze soğanları kıyın. Zencefili soyup rendeleyin. Bütün malzemeleri bir sos tenceresinde sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Mısır nişastasına biraz su ilave edip kıvam vermesi ve rengini berraklaştırması için sosa ekleyin.

Zeytinyağını 160 derecede ısıtın.

Alabalığı pırasa ve kişnişle kaplayın. Üstüne kızgın zeytinyağını dökün. Buharda pişmiş balıkları bir tabağa alın veya 4 tabağa dağıtın, üstlerine sosu dökün. Domates, arpacık soğanı ve Frenk soğanıyla süsleyip deniz tuzu serpiştirin.

Japon pilavı ya da kızarmış pilav ve buharda pişmiş brokoliyle servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen