Pesto Soslu Alabalık

Pesto Soslu Alabalık

Tarif

Pesto sosuyla başlayın. Sarımsakları soyun. Taze soğanları yıkayıp doğrayın. Yumuşak kıvamlı bir pesto sosu elde edene kadar bütün malzemeleri robotta çekin.

Pırasayı ince şeritler hâlinde doğrayın. Domatesi küçük küpler hâlinde doğrayın. Arpacık soğanını soyup doğrayın. Frenk soğanlarını kıyın. Kişniş yapraklarını koparın. Pesto sosunu alabalığa iyice yedirin. Sonra balıkları delikli bir buharlı pişiriciye koyup 85 derecede 9 dakika pişirin.

Bir yandan sosu hazırlayın. Arpacık soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın. Kişniş ve taze soğanları kıyın. Zencefili soyup rendeleyin. Bütün malzemeleri bir sos tenceresinde sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Mısır nişastasına biraz su ilave edip kıvam vermesi ve rengini berraklaştırması için sosa ekleyin.

Zeytinyağını 160 derecede ısıtın.

Alabalığı pırasa ve kişnişle kaplayın. Üstüne kızgın zeytinyağını dökün. Buharda pişmiş balıkları bir tabağa alın veya 4 tabağa dağıtın, üstlerine sosu dökün. Domates, arpacık soğanı ve Frenk soğanıyla süsleyip deniz tuzu serpiştirin.

Japon pilavı ya da kızarmış pilav ve buharda pişmiş brokoliyle servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet alabalık
  • 400 mililitre ayçiçeği yağı

Hawaii pestosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet kişniş
  • 2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1 yarım yemek kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu

Sebzeler:

  • 2 santimetre pırasa (beyaz kısmı)
  • 2 adet domates
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 4 demet kişniş

Soya sosu için:

  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 demet kişniş
  • 2 adet taze soğan
  • 1 santimetre zencefil
  • 100 mililitre soya sosu
  • 100 mililitre su
  • 1 ölçü susam yağı
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı
  • 1 ölçü mısır nişastası

Benzer Tarifler