Tarif

Baldo pirinci süzgece koyup akan suyun altında, pirinçten akan su saydamlaşıp nişastası gidene dek durulayın.

Tencereyi ocağa koyup içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp pirinci ekleyin. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı da normal su ilave edin. Çok az da tuz atın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı kısık ateşte suyunu çekip pirinçler diriliğini kaybedinceye dek pişmeye bırakın.

Bostan patlıcanın sap kısmını kesin ve patlıcanı uzunlamasına iki parçaya kesip çatalla üzerine çizikler atın. Patlıcanı 2mm kalınlığında dilimleyin.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve her bir soğandan 12 parça çıkacak şekilde dilimleyin.

Mantarları kabaca dilimleyin.

Pestoyu hazırlamak için derince bir kasenin içine sapları ayıklanmış dereotu, maydanoz, roka ve fesleğeni koyup çok az zeytinyağı ve oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.  El belnderı yardımıyla tüm malzemeyi katı bir püre oluncaya dek çekin.

Ayrı bir tavayı yüksek ateşe koyup içine biraz zeytinyağı dökün. Sıcak tavanın içine patlıcanları koyup renk alıncaya dek pişirin. Üzerlerine tuz da serpin.

Biberiyeyi ufacık doğrayıp hafif renk alan patlıcanların üzerine serpin, kırmızı soğanları da ekleyin.  Hazırladığınız pestodan 1 tatlı kaşığı kadar ilave edip tüm malzemeyi hafif yumuşayıncaya dek karıştırarak pişirin. Pişen sebzeleri tabağa alın.

Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. 

Mantarların üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber atın. Birkaç yaprak minik fesleğen ve biberiye doğrayıp üzerine serpiştirin.

3 diş sarımsağın kabuklarını soyup kabaca doğrayın ve mantarlarla karıştırın.

Mantarları patlıcanların piştiği sıcak tavaya atıp renkleri dönünceye dek pişirin.  Mantarlar piştiği zaman üzerine pişirdiğiniz sebzeleri de ekleyip karıştırın.

Demlenen pilava hazırladığınız pestoyu katıp karıştırarak iyice yedirin.

Servis tabağına pestolu pilavı koyun, üzerine mantarlı patlıcanlı sebze karışımını yerleştirin.

Sebzelerin piştiği tavaya çam fıstığını koyup, tavanın sıcağıyla yağları çıkana dek, çok az pişirin. Yanmamalarına özen gösterin.

Çam fıstıklarını da pilavın üzerine serpip servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet bostan patlıcan
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 3 adet kestane mantarı
  • 1 dal biberiye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Pesto için:

  • 0.5 demet maydanoz
  • 0.5 demet roka
  • 0.5 demet dereotu
  • 7 yaprak fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Benzer Tarifler