Tarif

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Milföyleri normalden 1,5 kat büyük kareler hâlinde açın. Yumurta sarılarını çırpın ve fırçayla hamura sürün. Karelerin yarısına rendelenmiş peynir serpin ve hamuru ortasından katlayın. Üstüne yumurta sarısı sürün ve kimyon, haşhaş ve susam tohumu veya iri taneli tuz serpin. Nazikçe bastırın ve bir süre buzluğa koyun.

Dilimleri ince şeritler hâinde kesin ve yavaşça çözülmeye bırakın. Spiral hâline getirin ve pişirme kağıdı koyduğunuz tepsinize dizin. Altın sarısı bir hâl alana kadar yaklaşık 12 dakika peynir çubuklarını pişirin.

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 200 gram rendelenmiş peynir
  • 1 miktar kimyon
  • 1 miktar haşhaş
  • 1 miktar susam tohumu
  • 1 miktar iri taneli tuz

Benzer Tarifler