Tarif

Hamurun ortasında bir çukur açıp tereyağı, bal, maya ve suyla karıştırın. Kenarlarına tuz serpin. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun üstüne un serpip, bir kasenin içine yerleştirin, üstünü örterek hamuru 30 dakika dinlendirin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Soğanları soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Hamuru yeniden yoğurup ikiye ayırın. Hamura oval bir şekil verip soğanla peynirleri üstüne serpiştirin. Ardından, kahverengileşene dek, 25 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

  • 500 gram un
  • 60 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 miktar kuru maya
  • 265 mililitre su
  • 12 gram tuz
  • 4 adet soğan
  • 250 gram rendelenmiş peynir

Benzer Tarifler