Tarif

Hazırlanışı:

Soğanları soyun ve doğrayın. Maydanozu doğrayın. Tereyağını eritip soğanları soteleyin. Karıştırırken unun tamamını ekleyip olana kadar pişirin.

Beyaz şarapla biraz sulandırın ve içine sebze suyunu da atın. Koyu, pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 10-15 dakika pişirin. Peyniri ve maydanozu sosa karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.

Yahniyi soğuk suyla ıslatılmış fırın tepsisine veya büyük bir kaba dökün ve soğumaya bırakın. En az iki saat dolapta bekletin.

Una buladığınız elleriniz yahniden 2 x 5 santim boyutlarında kroketler yapın. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpın ve iki kaba un ve galeta unu serpin.

Kroketleri önce una, sonra yumurta beyazına, son olarak da galeta ununa batırın.

Yağı 180 dereceye kızdırın ve kroketleri pişene kadar grup grup kızartın.

Malzemeler

  • 2 adet arpacık soğanı
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 100 mililitre beyaz şarap
  • 400 mililitre sebze suyu
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber
  • 250 gram Emmental peyniri (doğranmış)
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 500 gram un
  • 500 gram galeta unu
  • 1 miktar kızartma yağı

Benzer Tarifler