Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Sütü ılınana kadar ısıtın ve kuru maya ekleyin. Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Mayalı karışımı ve zeytinyağını açıklığa dökün. Unu biraz biraz alarak karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağladığınız bir kaba alın, streç filmle kapatın ve 1 saat kadar bekletin. İç harcı:

Fırını 225 dereceye ayarlayın. Gravyer peynirini rendeleyin. Biberi boydan kesin, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Peyniri, biberi ve İtalyan yeşilliklerini karıştırın. Tezgaha un serpin, hamuru 40x50 santimetre olacak şekilde açın ve üstüne peynir harcını dökün. Yumurtayı çırpın ve uzağınızda kalan kenara yumurta sürün. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayın ve pişirme kağıdına yerleştirin. Ruloya uzunlamasına kesik atın ve katmanları biraz ayırın. Fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 300 mililitre süt
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram un
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 400 gram Gravyer peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş İtalyan yeşillikleri
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler