İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Peynirli Profiterol

Oylama 0/5
Profiteroller:

Fırını önceden 210 dereceye ısıtın.

Su, süt, tereyağı ve tuzu kaynatıp içine unu ekleyin. Unu pişene kadar karıştırın. Tencereyi ocağın üstünden alıp tek tek yumurtaları ekleyin. Karışımı krema torbasına doldurup fırın kağıdının üstüne bezeler hâlinde sıkın.

Bezeleri hafif kahverengileşene dek, 20 dakika fırında pişirin.

Peynirli malzeme:

Krem peyniri, küflü peynir, porto şarabı, rendelenmiş peynir ve karabiberi karıştırın. Karışımın üçte birini krema torbasına aktarıp süsleme için ayırın. 

Frenk soğanlarını doğrayıp kalan peynirli karışıma ekleyin. Peynirli karışımı, düz uçlu bir krema torbasına aktarın. 

Bezelerin altlarını bıçakla delip Frenk soğanlı ve peynirli karışımdan içine sıkın. 

Üzümleri ikiye bölün. Bezeleri peynirli karışım, üzüm ve maydanozla süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen