Tarif

Profiteroller:

Fırını önceden 210 dereceye ısıtın.

Su, süt, tereyağı ve tuzu kaynatıp içine unu ekleyin. Unu pişene kadar karıştırın. Tencereyi ocağın üstünden alıp tek tek yumurtaları ekleyin. Karışımı krema torbasına doldurup fırın kağıdının üstüne bezeler hâlinde sıkın.

Bezeleri hafif kahverengileşene dek, 20 dakika fırında pişirin.

Peynirli malzeme:

Krem peyniri, küflü peynir, porto şarabı, rendelenmiş peynir ve karabiberi karıştırın. Karışımın üçte birini krema torbasına aktarıp süsleme için ayırın. 

Frenk soğanlarını doğrayıp kalan peynirli karışıma ekleyin. Peynirli karışımı, düz uçlu bir krema torbasına aktarın. 

Bezelerin altlarını bıçakla delip Frenk soğanlı ve peynirli karışımdan içine sıkın. 

Üzümleri ikiye bölün. Bezeleri peynirli karışım, üzüm ve maydanozla süsleyin.

Malzemeler

Profiteroller için:

  • 100 gram su
  • 100 gram süt
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta
  • 1 miktar tuz

Peynirli harç için:

  • 200 gram krem peynir
  • 100 gram küflü peynir
  • 1 miktar Porto şarabı
  • 100 gram rendelenmiş peynir
  • 1 yarım demet Frenk soğanı

Süsleme için:

  • 6 dal maydanoz
  • 10 adet beyaz üzüm

Benzer Tarifler