Peynirli Tart

Peynirli Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 13 Nisan saat 02:00 | Salı 13 Nisan saat 05:05

Tarif

Pate Brisee: Bir mutfak robotunda bir araya gelene kadar un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağı ekleyin. Karışım yulaf ezmesine benzeyene kadar karıştırın. Robot çalışırken, yavaş, sabit bir akışta, hamur bir araya gelene kadar 1/4 su bardağı buzlu su ekleyin. Test etmek için küçük bir miktarı parmaklarınızın arasında sıkın. Ufalanıyorsa, azar azar 1/4 su bardağı daha buzlu su ekleyin. 30 saniyeden fazla çekmeyin. Hamuru ikiye bölün. Diskler şeklinde düzleştirin. Her birini streç filme sarın. En az 1 saat veya 2 güne kadar buzdolabında saklayın. Kullanmadan önce bir gece buzdolabında çözdürün.

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir hamur diskini 30 cm’lik bir daire olacak şekilde açın. Hamuru, kalıbın kenarına kadar bastırarak, 24 x 5 cm’lik yuvarlak oluklu bir tart kalıbına koyun. Katılaşana kadar yaklaşık 1 saat dondurun.

Raf ortada olacak şekilde fırını önden 190 dereceye ısıtın. Hamurun içine pişirme kağıdı koyun, köşelere ve kenarlara bastırın. Kuru fasulye veya pirinçle doldurun. Fasulye veya pirinci ve pişirme kağıdını çıkarın. Altın rengi olana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Tel bir ızgaraya aktarın ve soğumaya bırakın.

Dolgu: Fırını 177 dereceye düşürün. Orta boy bir kasede 1 su bardağı şeker ve unu birlikte çırpın. Başka bir orta boy kasede köy peyniri, taze krema, yumurta sarısı, tuz ve vanilyayı çırpın. Tahta kaşıkla tereyağını ve ardından şeker karışımını karıştırın.

Çırpma aparatı takılı bir mikser kasesinde, yumurta beyazlarını orta hızda köpürene kadar çırpın. Hızı orta-yüksek seviyeye çıkarın ve yavaş yavaş kalan 1/3 su bardağı şekeri ekleyin. Yaklaşık 4 dakika, orta boy parlak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarının yarısına hafifletmek için peynir karışımını katlayarak ekleyin, ardından kalan yumurta beyazlarını ekleyin.

Dolguyu tart tabanına aktarın. Dolgu tam oturana kadar (hafifçe salladığınızda zor hareket etmelidir), 45 ila 55 dakika pişirin. Kalıbı tel ızgaraya aktarın. 1 saat soğumaya bırakın. En lezzetli hali hafif ılık servis edildiğindedir, ancak oda sıcaklığında da lezzetli olur.

Malzemeler

Pate Brisee

  • 2 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için daha fazlası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket (1 su bardağı) soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1/4 ila 1/2 bardak buzlu su

 

Dolgu

  • 1 1/3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı artı 1 tatlı kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 2 1/3 su bardağı (510 gr) köy peyniri, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı taze krema, oda sıcaklığında
  • 1 büyük yumurta sarısı, artı 4 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 1/4 tatlı kaşığı tuzu, dolu dolu
  • 1 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş

 

Benzer Tarifler