Hazırlanış

Hamur:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın.

Un, şeker, maya, tereyağı, tuz, limon kabuğu, vanilya çubuğu ve sütü yoğurup hamur hâline getirin.

Bir kaseyi yağlayıp hamuru içine koyun. Hamuru, yaklaşık 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Üst malzeme:

Tereyağı, esmer şeker, şeker ve balı karıştırın. İç harcı:

Tereyağı, esmer şeker, tarçın ve unu karıştırın. Pikan cevizli çörekler:

Fırını önceden 175 dereceye ısıtın.

Tezgahın üstüne un serpiştirip hamuru dikdörtgen şeklinde açın. İç harcını hamurun üstüne yayın ancak üstteki ucu açık bırakın. Yumurtayı çırpıp açık uca fırçayla sürün. Hamuru rulo hâline getirip 12 parçaya bölün.

Muffin tepsisinin içine tereyağı sürüp üst malzemelerini içine doldurun.

Üst malzemeyi döktüğünüz tepside her bir yuvarlağın içine üç pikan cevizi yerleştirin. Hamur parçalarını, muffin tepsis

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 660 gram un
  • 70 gram şeker
  • 14 gram kuru maya
  • 70 gram tereyağı
  • 12 gram tuz
  • 1 adet yarım limon
  • 1 adet yumurta
  • 365 gram süt

İç harcı için:

  • 20 gram tereyağı
  • 120 gram esmer şeker
  • 10 gram toz tarçın
  • 10 gram un
  • 36 adet pikan cevizi

Üst malzeme için:

  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram esmer şeker
  • 50 gram şeker
  • 50 gram bal

Benzer Tarifler