İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pikan Cevizli Tart

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Fırını 170 dereceye getirin. Buğday irmiğini, unu, tereyağını, şekeri ve yumurtayı yoğurarak yumuşak bir hamur hâline getirin. Hamuru streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru 5 milimetre kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına alın. Hamurun üstüne pişirme kağıdı koyun ve ağırlıkları yerleştirin. Hamuru fırında 20 dakika pişirin. 15 dakikadan sonra ağırlıkları kalıptan çıkarın. Sonra hamuru 5 dakika daha pişmesi için fırına koyun.
  2. Prev2/2Next

    Pikan cevizli iç harcı:

    Tereyağını eritin. Yumurtayla pudra şekerini ve akçaağaç şurubunu pudra şekeri çözünene kadar karıştırın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Vanilya çekirdeklerini, tereyağını ve tuzu yumurtayla karıştırın. Pikan cevizlerinin üçte birini iyice doğrayın ve karışıma ekleyin. Karışımı kalıba dökün ve kalan pikan cevizlerini tartın üstüne dikkatle yerleştirin. Üstüne erimiş tereyağı sürün ve tartı kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Doğru malzemeleri bir araya getiriyoruz ve çok kolay hazırlanan nefis bir turtamız oluyor. 170 derece fırında iki adımda pişireceğimiz turtamız özellikle davetleriniz için harika bir seçim olacak.

Akçaağaç şurubunun lezzetiniyse yeniden keşfedeceğiz.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen