Pikan Cevizli Tart

Pikan Cevizli Tart

Tarif

Doğru malzemeleri bir araya getiriyoruz ve çok kolay hazırlanan nefis bir turtamız oluyor. 170 derece fırında iki adımda pişireceğimiz turtamız özellikle davetleriniz için harika bir seçim olacak.

Akçaağaç şurubunun lezzetiniyse yeniden keşfedeceğiz.

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Fırını 170 dereceye getirin. Buğday irmiğini, unu, tereyağını, şekeri ve yumurtayı yoğurarak yumuşak bir hamur hâline getirin. Hamuru streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru 5 milimetre kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına alın. Hamurun üstüne pişirme kağıdı koyun ve ağırlıkları yerleştirin. Hamuru fırında 20 dakika pişirin. 15 dakikadan sonra ağırlıkları kalıptan çıkarın. Sonra hamuru 5 dakika daha pişmesi için fırına koyun. Pikan cevizli iç harcı:

Tereyağını eritin. Yumurtayla pudra şekerini ve akçaağaç şurubunu pudra şekeri çözünene kadar karıştırın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Vanilya çekirdeklerini, tereyağını ve tuzu yumurtayla karıştırın. Pikan cevizlerinin üçte birini iyice doğrayın ve karışıma ekleyin. Karışımı kalıba dökün ve kalan pikan cevizlerini tartın üstüne dikk

Malzemeler

Hamur için:

  • 100 gram buğday irmiği
  • 50 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 75 gram şeker
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 110 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram pudra şekeri
  • 170 gram akçaağaç şurubu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 225 gram pikan cevizi

Benzer Tarifler