Pişmiş Çeri Domatesi Yanında Portekiz Alentejana Usulü Midyeli Domuz

Pişmiş Çeri Domatesi Yanında Portekiz Alentejana Usulü Midyeli Domuz

Tarif

Domuz etini bolca tuzlayın ve kapaklı bir döküm tencereyi orta-yüksek ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve gruplar halinde çalışarak, yağı hafifçe eriyene kadar domuz etini kızartın. Aynı işlemi chorizo ile tekrarlayın. Domuz eti altın rengi ve gevrek hale gelene kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Tencereden çıkarın ve bir kenara alın.

Arpacık soğanlarını tencereye alın, gerekirse biraz daha zeytinyağı ilave edin. Bir tutam tuzla soteleyin ve yumuşayana kadar, yaklaşık 3-5 dakika pişirin.

Tencereye sarımsak, acı biber ve dolmalık biberi ekleyin, kokusu çıkana kadar, yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Çeri domatesleri atın. Şişmelerine ve patlamalarına izin verin. 1 su bardağı beyaz şarap ekleyin ve yarı yarıya azalıncaya kadar ve domatesler hafifçe “reçelimsi” hale gelinceye kadar pişirin. Tencerenin dibinde kalan karamelize parçaları güzelce kazıyın. Domates püresini ekleyin ve tatlar birbirine karışına kadar, 10-15 dakika pişirin.

Taze kekik, kalan beyaz şarap ve balık suyu ile midyeleri ekleyin, kapağını kapatın ve midyeler açılıncaya kadar, 3-5 dakika (açılmayan midyeleri ayırarak) pişirin. Domuz eti ve chorizo'yu patatesle birlikte tencereye geri koyun, tuz ve biberle çeşnilendirin. Sosu istediğiniz kadar azaltarak tereyağı ekleyerek bitirin. Limon kabuğu rendesi ve kızarmış baget ile süsleyin.

 

Malzemeler

  • 450 gr Iberico Secreto Domuz eti, ince şeritler halinde dilimlenmiş (veya Kurobuta Domuz Pirzolası, ince dilimlenmiş)
  • İsteğe göre koşer tuz ve karabiber
  • 0.6 mm kalınlığında yuvarlak kesilmiş 3.6 kg sert chorizo
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 arpacık soğanı, ince dilimlenmiş, yaklaşık ¾ su bardağı
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 2 adet acı biber, çekirdekleri çıkarılmış ince dilimlenmiş
  • 2 kırmızı dolmalık biber, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş
  • 2 su bardağı çeri domates
  • 2 su bardağı sek beyaz şarap
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 450 gr küçük midye, temizlenmiş
  • 1 yemek kaşığı taze kekik
  • ¾ su bardağı balık suyu
  • 200 gr taze patates, haşlanmış ve ortadan ikiye kesilmiş
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Garnitür için taze limon kabuğu rendesi
  • Servis için kızarmış baget ekmeği

Benzer Tarifler