Pizza Margherita

Pizza Margherita

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

 

Pişirme Talimatları

Kabarma zamanı 24 saate kadar

Hamuru yapmak için büyük bir kapta su ve tuzu birleştirin - tuzun çözülmesi için iyice karıştırın. 200 gr  un ekleyin ve pankek hamuru kıvamına gelene kadar elle karıştırın. Maya ve biraz daha un ekleyin, iyice karıştırın. Yavaş yavaş daha fazla un ekleyin, hamur birleştikçe karıştırmaya devam edin.

 

Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye koyun, pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun, un eklemeye devam edin (hepsini kullanmanız gerekmeyebilir). Bu 10–15 dakika kadar sürebilir.

Hamurun hazır olup olmadığını test etmek için parmağınızı ortasına bastırın – geri dönüyorsa dinlenmeye hazırdır, geri dönmüyorsa yoğurmaya devam edin.

Hamuru hafifçe unlanmış bir kaba koyun, nemli bir bezle örtün ve bir kenara koyun. Hamuru 2 saat dinlendirin.

2 saat sonra hamuru 4–5 topa bölün ve hava cebi kalmamasına dikkat edin. Hava almayan ağzı kapalı düz bir kaba koyun, topları nemli bir havluyla örtün ve kabın ağzını iyice kapatın. Hamur toplarının büyümesine izin verin. Bu, 24 saat kadar sürebilir ve bu süre zarfında boyutları iki katına çıkar.

Esnetmeye başlamadan önce topların üzerine biraz un serpin.

2,5 cm'lik bir kenar bırakarak, bu cornicione olacak, parmaklarınızı sıra halinde hamurun içine bastırın, ters çevirin ve tekrarlayın. Bunu her iki tarafta üç kez yapın. Bir eliniz ortada olarak (cornicione'ye dokunmamaya dikkat ederek), diğer elinizi hamuru dışa doğru germek için kullanın ve 25-30 cm'lik bir yuvarlak oluşana kadar her seferinde 90 derece çevirin.

Büyük bir kapta domatesleri (süzülmemiş) ve tuzu karıştırın. Çekirdeklerini ezmemeye özen göstererek domatesleri parçalı bir hal alana kadar elle ezin.

 

Pizzaları yapmak için her pizzanın üzerine 2 çorba kaşığı domates karışımı koyun ve cornicione'nin üzerine gelmemesine özen göstererek eşit şekilde yayın. Bufalo mozzarella'sını parçalara ayırarak koyun, fesleğen yaprağı serpin ve biraz zeytinyağı gezdirin.

Pizzanızı 400 ° C’lik odun ateşinde pişirmeye başlamadan önce pizza küreğine kaydırın ve yeniden yuvarlak şekli verin - pizza 90 saniye içinde pişmelidir.

 

Not

  • Odun ateşinde pizza pişirmeye en yakın yaklaşım, ev tipi fırında pizza taşı kullanmaktır. Taş ve fırının en yüksek sıcaklığa önceden ısıtıldığından emin olun - genellikle yaklaşık 280 ° C. Ortalama 10 dakika içinde pişecektir.

 

 

Malzemeler

Pizza hamuru

  • 600 ml (2¼ bardak) su
  • 30 g ince deniz tuzu
  • 1 kg 00 pizza unu, elenmiş
  • 5 g taze maya

 

Malzemeler

  • 400 g konserve İtalyan domatesi
  • 1 tk tuz
  • 80 g bufalo mozzarella peyniri
  • bir avuç taze fesleğen yaprağı
  • sızma zeytinyağı, üstüne gezdirmek için

Benzer Tarifler