Pizzelle

Pizzelle
Yayınlandığı Program: Silvia ile İtalyan Gibi Pişir Yayın tarihleri: Perşembe 20 Şubat saat 14:45 | Cuma 21 Şubat saat 09:40

Tarif

Yumurtaları ve şekeri büyük bir kaseye koyun ve soluk bir renk alıp, kabarana kadar 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu ve yağı ekleyin ve iyice karıştırın.

Unu yumurta karışımının üzerine eleyin ve iyice karışana kadar tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. 200 gr ile başlayın. Ama çok akışkansa, pankek hamuruna benzer  yapışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar unun geri kalanını ekleyin.

Yumurtanın beyazlarını yumuşak tepeler oluşana kadar tuzla çırpın. Metal bir kaşık kullanarak yumurta aklarını yavaşça hamura karıştırın.

Pizelle, waffle yapacağını ısıtın. Tereyağı veya ninemin yaptığı gibi dilimlenmiş prosciutto’nun yağı ile yağlayın (yapışmaz tava kullanıyorsanız gerek yok).

Kalıba 2 yemek kaşığı hamur koyun, kapağı kapatın ve altın rengi olana dek pişirin. Eşit piştiğinden emin olmak için tavayı yarıya kadar eğin.

Onları olduğu gibi hemen yiyebilir veya üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Bolca mascarpone peyniri ve bol meyveyle servis ederseniz de muhteşem olurlar.

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 9 yemek kaşığı şeker (yumurta başına 1-1/2 yemek kaşığı şeker)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 200–230 g un (yumurtaların boylarına göre)
  • bir tutam yaprak tuzu
  • yağ, yağlamak için
  • pudra şekeri, serpmek için (opsiyonel)

Benzer Tarifler