Ploughman’ın Salatası

Ploughman’ın Salatası
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Önce soğan turşusunu hazırlayın. Soğanı bir kaseye koyun ve üzerine şeker, karanfil, sirke ve bir tutam tuz serpin. Karıştırın, bir fincan tabağını veya streç filmi soğanların üzerine koyun ve bir kavanoz ile üzerine ağırlık yapın. Salatayı hazırlarken veya bir saate kadar bırakın.
  • Sosu yapmak için hardal, bal, sirke ve yağı bir kaseye koyun, bir tutam tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Tadına bakın ve damak tadınıza göre ayarlayın. Kenara koyun.
  • Su teresi, marul, elma, kereviz ve turpları bir kaseye koyun ve karıştırın. Sosu tekrar karıştırın, salataya dökün ve her şeyin kaplandığından emin olmak için karıştırın.
  • Jambon ve peynir parçalarını üstüne serpin. Soğan turşusunu süzün ve onu da üzerine koyun. Hafifçe karıştırın ve servis yapın.

Malzemeler

  • 100g su teresi, fazla sapları kesilmiş
  • 1 marul, kabaca doğranmış
  • 1 elma, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış
  • 3 kereviz sapı, temizlenmiş ve ince doğranmış
  • 8–10 turp, temizlenmiş ve dilimlenmiş
  • 6–8 dilim pişmiş jambon, parçalara ayrılmış
  • 100g en iyi kalite çedar peyniri, örnk: Montgomery, sebze soyucuyla ince şeritler halinde kesilmiş
  • 100g en iyi kalite Stilton peyniri, örnk: Colston Basset, küçük küpler halinde kesilmiş

Hızlı Soğan Turşusu için

  • 1 kırmızı soğan, soyulmuş ve ince halkalar şeklinde kesilmiş
  • 1/2 yemek kaşığı esmer pudra şekeri
  • 4 karanfil
  • 2–3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • Bir tutan deniz tuzu

Sos için

  • 1/2–1 tatlı kaşığı ingiliz hardalı, damak tadınıza göre
  • 1 tatlı kaşığı akışkan bal
  • 2–3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler