Portakal Marmeladı Dolgulu Pavlova

Portakal Marmeladı Dolgulu Pavlova
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 150 dereceye ısıtın. 2 ayrı pişirme kağıdının üzerine 6 daire çizmek için 7 cm’lik bir kalıp kullanın. Her bir yağlı kağıdı bir fırın tepsisine çizdiğiniz taraf aşağı gelecek şekilde yerleştirin.

Çırpma teli takılı bir stand mikserin kasesinde, yumurta aklarını tuzla birlikte parlak tepecikler oluşana kadar çırpın. Mikser çalışır haldeyken, mereng sert ve parlak olana kadar çırpın ve 3 seferde şekeri ekleyin. Mısır nişastası, sirke ve vanilyayı ekleyin. Birleştirmek için yavaşça ve nazikçe karıştırın.

Yaklaşık 1.5 cm çapında, büyük, düz, yuvarlak bir uca sahip bir krema torbasına doldurun. Her halkanın ortasına bir mereng tepesi yapın. Her tepenin ortasında bir girinti oluşturmak için bir kaşığın arkasını kullanın. Fırın tepsilerini fırına aktarın ve sıcaklığı hemen 120 dereceye düşürün. Dokununca sert ve kuru hissedilene kadar 30-35 dakika pişirin, ancak kızartmayın. Fırını kapatın ve merengleri 20 dakika soğumaya bırakın. Tamamen soğuması için tel bir ızgaraya çıkarın.

Marmelat için: Ağır tabanlı bir tencerede yumurta sarılarını, şekeri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, limon suyunu, tuzu ve tereyağını karıştırın. Birleşmeleri için çırpın. Orta-yüksek ateşte tahta kaşıkla veya ısıya dayanıklı bir spatula ile sürekli karıştırarak (tencerenin kenarlarını sıyırdığınızdan emin olarak) 8-10 dakika arası yoğunlaşana kadar pişirin. Karışımı kaynatın ve 2 dakika boyunca tencerenin kenarlarını sürekli sıyırarak pişirin. İsterseniz, ince bir elekten geçirerek orta boy bir kaseye süzün. Kaymak oluşmasını önlemek için doğrudan marmeladın yüzeyine bastırarak streç filmle örtün. Soğuyana ve çok sertleşene kadar, en az 2 saat en fazla 1 1/2 haftaya kadar buzdolabına koyun.

Üstü için: Ağır kremayı katı tepecikler oluşana kadar çırpın. Merenglerin üstüne bir parça marmelat ve çırpılmış krema koyun. İsterseniz portakal dilimleri ile servis edin.

 

 

 

Malzemeler

12 adet için;

Merengler için
4 büyük yumurtanın akı, oda sıcaklığında
Bir tutam tuz
1 su bardağı, ek olarak 2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

Portakal Marmelatı için
12 büyük yumurtanın sarısı
1 1/2 su bardağı şeker
2 portakalın kabuklarının rendesi
1/2 su bardağı, ek olarak 2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
5 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/4 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz
1 1/4 su bardağı, ek olarak 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, parçalar halinde kesilmiş

Üstü için
1/2 su bardağı ağır krema
Portakal dilimleri, süslemek için (isteğe bağlı)

Benzer Tarifler