Portakal Soslu Cennet Tatlısı

Portakal Soslu Cennet Tatlısı
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 30 Mart saat 11:25 | Salı 31 Mart saat 01:55

Tarif

Hazırlık:

Cennet Tatlısı:

Çikolatayı benmari usulü eritin, tereyağını karıştırın ve ılınana kadar bekletin. Yumurtanın sarısını ayırın ve çikolata karışımına ekleyin. Yumurta akını şekerle sertleşene kadar çırpın ve kremayı çırparak yoğurt kıvamına getirin. Yumurta akını çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayla likörü karıştırın ve cennet tatlısını en az 2 saat buzdolabında koyulaşmaya bırakın.

Portakal Sosu:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Bir tencereye portakal suyunu, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın. Biraz portakal suyu ekleyip iyice karıştırın. Yumurta karışımını portakal suyuna dökün ve sosu kısık ateşte, kaynatmadan koyultun.

Çikolatalı Süsleme:

Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Palet bıçağıyla çikolatayı 31 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya ekleyin ve iyice karıştırın. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinde çikolatayla çiçekler yapın. Cennet tatlısını servis tabağına koyun ve üstüne portakal sosu dökün. Çikolata çiçeklerle tatlıyı süsleyin.

Malzemeler

Cennet tatlısı için:

  • 400 gram bitter çikolata
  • 20 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 30 gram şeker
  • 800 mililitre krema
  • 30 mililitre portakal likörü
  • 4 dal taze nane

Portakal sosu için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre portakal suyu
  • 75 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı

Süsleme için:

  • 200 gram beyaz çikolata

Benzer Tarifler