İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Portakallı Frambuazlı Viktorya Usulü Sünger Kek

Oylama 5/5
Kekle başlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kalıpları yağlayın, iki kalıbın tabanına da yağlı kağıt yayın, sonra da üstlerine hafifçe un serpin. Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurtaları kırın, sonra bunu miksere dökün. Unu eleyin. Portakal kabuğunu ekleyin. Karışımı iki kalıba da eşit olarak dökün, fırında 25-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin, üst kısmı hafiften esneyecektir. Bunlar pişerken sosu ve kremayı yapın. Sos için frambuaz, portakal suyu ve silme bir yemek kaşığı esmer şekeri küçük bir tencereye dökün. Kısık ateşte ısıtın, reçel kıvamına gelince soğumaya bırakın.

Krema için, yumuşamış yağı elenmiş pudra şekeri, yarım portakal suyu ve tam bir portakalın kabuğunun rendesiyle karıştırın.

Kekler soğuyunca bir tanesinin üstüne krema dökün, sonra da sos. Öteki keki üstüne kapatıp kalan kremayı en üste dökün. Biraz daha portakal kabuğu rendeleyip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sophie Dahl