Portakallı Frambuazlı Viktorya Usulü Sünger Kek

Portakallı Frambuazlı Viktorya Usulü Sünger Kek

Tarif

Kekle başlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kalıpları yağlayın, iki kalıbın tabanına da yağlı kağıt yayın, sonra da üstlerine hafifçe un serpin. Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurtaları kırın, sonra bunu miksere dökün. Unu eleyin. Portakal kabuğunu ekleyin. Karışımı iki kalıba da eşit olarak dökün, fırında 25-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin, üst kısmı hafiften esneyecektir. Bunlar pişerken sosu ve kremayı yapın. Sos için frambuaz, portakal suyu ve silme bir yemek kaşığı esmer şekeri küçük bir tencereye dökün. Kısık ateşte ısıtın, reçel kıvamına gelince soğumaya bırakın.

Krema için, yumuşamış yağı elenmiş pudra şekeri, yarım portakal suyu ve tam bir portakalın kabuğunun rendesiyle karıştırın.

Kekler soğuyunca bir tanesinin üstüne krema dökün, sonra da sos. Öteki keki üstüne kapatıp kalan kremayı en üste dökün. Biraz daha portakal kabuğu rendeleyip servis edin.

Malzemeler

Kek için:

  • 225 gram tereyağı
  • 225 gram esmer şeker
  • 4 adet yumurta
  • 225 gram kabartma tozlu un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Sosu için:

  • 250 gram frambuaz
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı esmer şeker

Krema için:

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri
  • 1 yarım portakal suyu
  • 1 büyük portakal kabuğu rendesi

Benzer Tarifler