Hazırlanış

Hazırlık

Hamur:


Yumurtayı, yumurta sarısını, şekeri ve yağı karıştırın. Portakalı rendeleyin, rendeyi ve portakalın suyunu ekleyin. Una kabartma tozu katın, bunu yumurta karışımına ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Portakallı şerbet:

Portakalı rendeleyin. Limonla portakalın suyunu sıkın. Portakalla limon suyunu sıkılmış yarım portakal ve limon kabuğu, su, şeker, portakal rendesi ve balla kaynatın. Yoğun bir şerbet oluşana kadar 3 dakika kaynatın. Yağı 180 derecede kızdırın. Dondurma kepçesini kullanarak hamur toplarını yağa atın. Kızarana kadar hamurun her tarafını 3 dakika pişirin. Kızartmaları kağıt havluyla kurutun. Antep fıstığını doğrayın. Kızartmaları sıcak şerbete batırıp üstlerine Antep fıstığı serpin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 adet portakal
  • 7 gram kabartma tozu
  • 300 gram un

Portakallı şerbet için:

  • 500 mililitre su
  • 350 gram şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 60 gram bal

Ek olarak:

  • 1 ölçü kızartma yağı
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Benzer Tarifler