Portakallı Tatlı Soya Soslu ve Yıldız Anasonlu Kuzu Pirzolası

Portakallı Tatlı Soya Soslu ve Yıldız Anasonlu Kuzu Pirzolası

Tarif

Marine sosu için tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Malzemelerin karışması için iyice karıştırın ve tadına bakın. Aradığımız şey tatlı lezzetin, balık sosu ve portakalın parfümü ile kesilmesi ve ardından diğer malzemelerin lezzeti ile patlaması. Gerekirse damak tadınıza göre ayarlayın.

Kuzu pirzolaları ilave edin ve bunları marine sosuyla kaplayın. Mümkünse üstünü örtün ve en az 2 saat veya gece boyunca soğutun.

Fırını önceden 150˚C'ye ısıtın.

Kuzu pirzolaları büyük bir rosto kabına yerleştirin ve pişirin, 2-3 saat boyunca veya et kemikten ayrılana kadar üstü açık şekilde pişirin.

Malzemeler

  • 1.5 kg yağları temizlenmiş kuzu pirzola
  • Marine sosu
  • ½ demet kişniş sapı ve kökü, iyice yıkanmış ve doğranmış
  • 1 başparmak boyunda zencefil, soyulmuş ve doğranmış
  • 2 diş sarmısak, doğranmış
  • 1 uzun kırmızı acı biber
  • 125 ml (½ bardak) tatlı soya sosu (kecap manis)
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 4 yıldız anason, parçlanmış
  • Karabiber, damak tadına göre

Benzer Tarifler