İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Porto Kremalı Mavi Peynirli Mini Kek

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Mini Kekler
    Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Peyniri ezin ve incirleri küçük küçük kesin. Unu ve pudra şekerini elekten geçirerek bir kaba koyun. Çıkarken karışıma tuz ekleyin. Diğer kapta, yumurtalarla yayık altı suyunu karıştırabiliriz.

    İki karışımı birbiriyle birbirine ekleyin ve kısık ateşte pürüzsüzleşene kadar karıştırın. Sulu hamur harcını ekledikten sonra har ateşte 10 saniye daha bekletin. Peyniri ve kuru incirleri, hamur harcına koyun. Mini kek kalıplarını, kek tepsisine yerleştirin ve harcın 3/4’ünü doldurun. Mini kekler olana kadar 25 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Kırmızı Porto Şaraplı krema:
    Kırmızı Porto şarabını, 2 yemek kaşığı kalana kadar balla kaynatın. Tereyağını, mikserin düz uçlu aparatıyla yumuşayıncaya kadar tuzla birlikte çırpın. Bu en az 10 dakika sürer. Mikserinin yoksa blender kulanın. Kırmızı Porto’yu ekleyin. İyice kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Prev3/3Next

    Garnitür:
    Kırmızı Porto kremasını kaşıkla, tırtık uçlu krema sıkma poşetine alın ve her bir mini kekin üstüne çiçek şekli yapın.kuru incirleri dilimleyin, kerevizi soyun ve doğrayın. Ceviz, kuru incir ve kerevize garnitür.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen