Hazırlanış

Mini Kekler
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Peyniri ezin ve incirleri küçük küçük kesin. Unu ve pudra şekerini elekten geçirerek bir kaba koyun. Çıkarken karışıma tuz ekleyin. Diğer kapta, yumurtalarla yayık altı suyunu karıştırabiliriz.

İki karışımı birbiriyle birbirine ekleyin ve kısık ateşte pürüzsüzleşene kadar karıştırın. Sulu hamur harcını ekledikten sonra har ateşte 10 saniye daha bekletin. Peyniri ve kuru incirleri, hamur harcına koyun. Mini kek kalıplarını, kek tepsisine yerleştirin ve harcın 3/4’ünü doldurun. Mini kekler olana kadar 25 dakika pişirin. Kırmızı Porto Şaraplı krema:
Kırmızı Porto şarabını, 2 yemek kaşığı kalana kadar balla kaynatın. Tereyağını, mikserin düz uçlu aparatıyla yumuşayıncaya kadar tuzla birlikte çırpın. Bu en az 10 dakika sürer. Mikserinin yoksa blender kulanın. Kırmızı Porto’yu ekleyin. İyice kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Garnitür:
Kırmızı Porto

Malzemeler

Mini kalıplar için

  • 100 gram mavi peynir
  • 50 gram kuru incir
  • 2 adet yaş incir
  • 275 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 225 mililitre yayık altı suyu

Kırmızı Porto şaraplı krema için

  • 1 desilitre kırmızı Porto şarabı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 250 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için

  • 30 gram ceviz
  • 3 adet kuru incir
  • 3 adet kereviz sapı

Benzer Tarifler