Tarif

Kabağı ince ince şeritler hâlinde kesin ya da zahmetten kurtulmak için kesilmiş olanlarından satın alın. Bu caldo verde için, yemeğin suyunu hazırlayıp lahanayı ayrı pişiriyoruz. Soğan, sarımsak ve daha sonar püre yapacağınız patatesi tencerede pişirin, lahanayı başka bir tencerede haşlayın. Bu tencereye daha sonra püreyi ekleyeceksiniz. Başlayalım!

Geniş bir tencereye bolca zeytinyağı döküp kızdırın. Zeytinyağı kızar kızmaz, soyup dilimlediğiniz soğanları ve doğradığınız sarımsağı ekleyin. Sonra kabağı soyup dilimleyin ve tencereye koyun. Patatese de aynı işlemi yapın. Tuz ve biberle çeşnileyin, karıştırın, birkaç dakika pişirin ve üstünü suyla kaplayın. Son olarak tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Başka bir tencerede suyu kaynatın ve tuz ve zeytinyağıyla çeşnileyin, caldo verde için lahanayı pişirmeye başlayın ve 5 dakika boyunca kaynatın. Ardından lahanayı tencereden alın ve tazeliği ve yeşilliği bozulmasın diye soğuk suyla yıkayın. Suyu ekleyene kadar bir kenarda bekletin.

Chorizo’yu, lahananın piştiği suda pişirebilirsiniz. Caldo verde’nin yüzeyinde yağ halkaları olmaması için en iyisi sudan ayrı pişirmektir. Chorizo, siz çorbanın geri kalanını hazırlarken soğusun. Zaman endişeniz olmasın.

Patates, soğan ve kabaklar pişince, bunları el blenderinden geçirin. Lahanayı ekleyip karıştırın. İki ayrı pişmiş ‘caldo verde’ kısmı artık tek parça oldu ve caldo verde chorizo dilimleriyle ayrı ayrı çorba kaselerinde servis edilebilir durumda. Yanında bir dilim mısır ekmeği de verebilirsiniz. İşte, Porto usulü caldo verde! Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet Galega lahanası
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük patates
  • 1 litre kaynamış su
  • 1 adet Chorizo
  • 1 adet mısır ekmeği
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar karabiber

Benzer Tarifler