Tarif
EKMEK ÜSTÜ POŞE YUMURTA
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
Ocagın altını açın ve içerisine tereyağ ekleyin.
Soğanları ekleyin ve kavurun.
O sırada pazıların köklerini ayrırarak yapraklarını kesin.
Paziları soğanın üzerine ekleyin. Kavurmaya devam edin. Biraz pul biber ekleyin.
Cam bir kaba alarak kenara ayırın.
Tavaya yeniden tereyağ alın, hafif kahverengi hale getirin.
Mantarları el ile parçalayarak yağın içerisine ilave edin ve karıştırın..
Üzerine ince dilimlediğiniz frenk soğanını ilave edin.
Kenara ayırılan pazıları üzerine ekleyin.
POŞE YUMURTA
Kaynayan suyun içine biraz tuz ve sirke ilave edin.
Kaşıkla suyun içerisinde girdap yapın ve su dönerken içerisine önceden cam kaseye kırılmış yumurtayı ekleyin.
Birleştirme
Ekmek ısıtın ve üzerine tereyağı koyun.
Pazılı mantar karışımını ısıtın ve ekmeğin üzerine bolca koyun.
Üzerine poşe yumurtayı koyun.
En son yumurtanın yanlarına ve ekmegin boş kalan kısımlarına çiğ mantar dilimleri koyun.
Karabiber ve tavada kalan yağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
EKMEK ÜSTÜ POŞE YUMURTA
Soğan
Tereyağ
Pazı
Pulbiber
Mantar
POŞE YUMURTA
Su
Tuz
Sirke
Yumurta