İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Pralin Yumurta

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:

    Fırını 170 dereceye getirin. Dikkatlice yumurtaların üstünü kesip içini boşaltın. Yumurtaları açık tarafları aşağı bakacak şekilde pişirme kabına koyun ve 4 dakika fırında tutun.
  2. Prev2/5Next

    Advocaat:

    Jelatini soğuk suya koyun. Yumurta sarısıyla şekeri ve Hollanda cinini karıştırın. Yumurta karışımını, yumurta sarısı pişene ve kuruyana kadar benmari usulü pişirip tencereyi ocaktan alın. Jelatinin suyunu sıkıp advocaat’a ekleyin. Advocaat’ı soğumaya bırakın
  3. Prev3/5Next

    Pralin ganaşı:

    Kremayı kaynatın, içinde çikolatayı eritin, fındık ezmesiyle tereyağını ekleyin. Ganaşı biraz soğumaya bırakın.
  4. Prev4/5Next

    Nugatin:

    Fındığı kızartın. Şekeri karamelize edin ve fındığı ekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine fındığı koyun ve soğumaya bırakın. Ardından fındığı blenderden geçirip nugatin hâline getirin. Nugatinle ganaşı karıştırıp krema torbasına doldurun. Yumurta kabuklarını yarıya kadar ganaşla doldurup buzdolabında 10 dakika bekletin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve bir yemek kaşığı kremayı yumurtalara koyun. Kremanın ortasına bir tatlı kaşığı advocaat dökün.
  5. Prev5/5Next

    İpucu:

    Çocuklar için advocaat yerine tatlı kreması kullanılabilir. Advocaat’ın kalanı, soğuk bir ortamda birkaç gün saklanabilir.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen