Pralin Yumurta

Pralin Yumurta
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 5 Temmuz saat 03:40 | Pazar 5 Temmuz saat 04:10

Tarif

Hazırlık: 

Fırını 170 dereceye getirin. Dikkatlice yumurtaların üstünü kesip içini boşaltın. Yumurtaları açık tarafları aşağı bakacak şekilde pişirme kabına koyun ve 4 dakika fırında tutun.

 Advocaat:

Jelatini soğuk suya koyun. Yumurta sarısıyla şekeri ve Hollanda cinini karıştırın. Yumurta karışımını, yumurta sarısı pişene ve kuruyana kadar benmari usulü pişirip tencereyi ocaktan alın. Jelatinin suyunu sıkıp advocaat’a ekleyin. Advocaat’ı soğumaya bırakın.

Pralin Ganaşı:

Kremayı kaynatın, içinde çikolatayı eritin, fındık ezmesiyle tereyağını ekleyin. Ganaşı biraz soğumaya bırakın.

Nugatin:

Fındığı kızartın. Şekeri karamelize edin ve fındığı ekleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine fındığı koyun ve soğumaya bırakın. Ardından fındığı blenderden geçirip nugatin hâline getirin. Nugatinle ganaşı karıştırıp krema torbasına doldurun. Yumurta kabuklarını yarıya kadar ganaşla doldurup buzdolabında 10 dakika bekletin. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın ve bir yemek kaşığı kremayı yumurtalara koyun. Kremanın ortasına bir tatlı kaşığı advocaat dökün.

İpucu:

 Çocuklar için advocaat yerine tatlı kreması kullanılabilir. Advocaat’ın kalanı, soğuk bir ortamda birkaç gün saklanabilir.

Malzemeler

 

  • 4 adet yumurta

Advocaat için:

  • 1 adet jelatin yaprağı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre Hollanda cini

Pralin ganaşı:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 100 mililitre krema
  • 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nugatin için:

  • 50 gram fındık
  • 50 gram şeker

Benzer Tarifler