İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Profiterol

Oylama 0/5
Fırınınızı önceden 210 dereceye ısıtın. Süt, su ve tereyağını bir tencerede kaynatın. Ocaktan alın ve top hâline gelene katar ıspatula yardımıyla içine un katın. Tencereyi tekrar ocağa alın ve hamur yağını salana kadar karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan alın ve pürüzsüz bir sulu hamur harcı elde edene kadar yumurtaları tek tek kırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, krema sıkma torbasıyla küçük toplar yapın.

Toplar arasında yeterince mesafe bırakın. Profiterolleri yaklaşık 20 dakika boyunca kızarana kadar fırında pişirin. Dolgu için süt kaynatın. Şeker ve yumurta sarılarını çırptıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar unu karıştırın. Üstüne kaynamış sütü dökün ve iyice karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kremayı soğumaya bırakın ve düz uçlu bir krema sıkma torbasına koyun.

Profiterolleri alttan dolguyla doldurun. Karamel kıvamına gelene kadar şekeri pişirin. Profiterollerin üstünü karamele batırın.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen