Tarif

Fırınınızı önceden 210 dereceye ısıtın. Süt, su ve tereyağını bir tencerede kaynatın. Ocaktan alın ve top hâline gelene katar ıspatula yardımıyla içine un katın. Tencereyi tekrar ocağa alın ve hamur yağını salana kadar karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan alın ve pürüzsüz bir sulu hamur harcı elde edene kadar yumurtaları tek tek kırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, krema sıkma torbasıyla küçük toplar yapın.

Toplar arasında yeterince mesafe bırakın. Profiterolleri yaklaşık 20 dakika boyunca kızarana kadar fırında pişirin. Dolgu için süt kaynatın. Şeker ve yumurta sarılarını çırptıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar unu karıştırın. Üstüne kaynamış sütü dökün ve iyice karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kremayı soğumaya bırakın ve düz uçlu bir krema sıkma torbasına koyun.

Profiterolleri alttan dolguyla doldurun. Karamel kıvamına gelene kadar şekeri pişirin. Profiterollerin üstünü karamele batırın.

Malzemeler

Hamur için

  • 100 mililitre süt
  • 100 mililitre su
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 miktar tuz

Hamur dolgusu için

  • 250 mililitre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 75 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un

Üst malzemesi için

  • 1 miktar şeker

Benzer Tarifler