Prosciutto, Mozzarella ve İncirli Pizza

Prosciutto, Mozzarella ve İncirli Pizza

Tarif

Un, tuz ve mayayı geniş bir kasede karıştırıp ortasına bir çukur açın. Bir kapta zeytinyağı ve suyu karıştırıp un karışımında açtığınız çukura dökün, yumuşak ama yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hafifçe unlanmış bir zeminde elle 10 dakika veya mikserin hamur karıştırıcısıyla 5 dakika yoğurun. Hamuru pürüzsüz, yumuşak bir top hâline getirip geniş, hafifçe unlanmış bir fırın tepsisine koyun. Hamuru açabildiğiniz kadar açın.

Pizza hamurunu gevşek bir şekilde, zeytinyağlı streç filmle kaplayın, hava geçirmediğinden emin olun. Ilık ama sıcak olmayan bir yerde 30-40 dakika kadar bekletin. Fırını 220 derecede önceden ısıtın.

Streç filmi hamurdan alın, hamuru 30 santimetrelik bir yuvarlak hâlinde açarak içindeki havayı çıkartın, sonra da hamurun her yerinde çatalla delikler açın. Üstüne kenarlardan 2,5 santimetre sınır bırakarak domates püresini yayın, mozzarella, prosciutto ve incirin yarısını ekleyin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle çeşni katın. Fırında 15-20 dakika kadar ya da ekmek çıtır çıtır olup kızarana ve peynir eriyene kadar pişirin. Üstüne fesleğen serpiştirip incirlerin kalanlarını dizin, zeytinyağı gezdirin.

Masanın ortasında servis edin ki bu İtalyan altınından herkes nasiplensin.

Malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yarım tatlı kaşığı kuru maya
  • 145 mililitre ılık su
  • 30 mililitre natürel sızma zeytinyağı
  • 1 ölçü domates püresi
  • 250 gram mozzarella
  • 8 dilim prosciutto
  • 5 adet incir
  • 1 demet fesleğen

Benzer Tarifler