Tarif
Makarnayı kaynar tuzlu su dolu bir tencerede al dente kıvamına gelene kadar 8-10 dakika pişirin. Süzdükten sonra sıcaklığını muhafaza etsin diye tekrar tencereye koyun. Tencerenin altını tekrar yakıp yağ, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek 1 dakika pişirin. Makarnayı tekrar tencereye alıp karıştırın. Makarnayı servis tabaklarına alıp üstüne ricotta, fesleğen ve prosciutto ekleyin. Servis için üstüne parmesan peyniri serpin.
Malzemeler
- 200 gram kalın makarna ya da rigatoni
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş doğranmış sarımsak
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam dövülmüş karabiber
- 150 gram ricotta peyniri
- 2 yemek kaşığı fesleğen yaprağı
- 6 dilim prosciutto (parçalanmış)
- 1 miktar rendelenmiş parmesan peyniri