Prosciutto ve Ricotta Peynirli Makarna

Prosciutto ve Ricotta Peynirli Makarna

Tarif

Makarnayı kaynar tuzlu su dolu bir tencerede al dente kıvamına gelene kadar 8-10 dakika pişirin. Süzdükten sonra sıcaklığını muhafaza etsin diye tekrar tencereye koyun. Tencerenin altını tekrar yakıp yağ, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek 1 dakika pişirin. Makarnayı tekrar tencereye alıp karıştırın. Makarnayı servis tabaklarına alıp üstüne ricotta, fesleğen ve prosciutto ekleyin. Servis için üstüne parmesan peyniri serpin.

Malzemeler

  • 200 gram kalın makarna ya da rigatoni
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam dövülmüş karabiber
  • 150 gram ricotta peyniri
  • 2 yemek kaşığı fesleğen yaprağı
  • 6 dilim prosciutto (parçalanmış)
  • 1 miktar rendelenmiş parmesan peyniri

Benzer Tarifler