Hazırlanış

Waffle:

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Tereyağıyla şekeri karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp tereyağına ekleyin. Karışımı düz uçlu bir krema torbasına aktarın ve bir tepsiye bezeler sıkın.

Waffle’ları 10 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin. Pasta kreması:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Sütü, vanilya ve şekerin yarısıyla kaynatın.

Kalan şekeri yumurta aklarıyla çırpıp içine un ekleyin. Yumurtalı karışımın içine bir miktar süt ekleyin, ardından tamamını tavaya döküp karıştırın.

Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte beş dakika pişirin. Kremayı streç filmle sararak soğumaya bırakın.

Pudingi düz uçlu bir krema torbasına alın.

Waffle’ların yarısını kremayla kaplayın ama kenarları boş bırakın. Diğer waffle’ları üstüne koyup üstüne pudra şekeri serpiştirin.

Malzemeler

Waffle için:

  • 120 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 200 mililitre süt
  • 360 gram un
  • 7 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar pudra şekeri

Pasta kreması için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Benzer Tarifler