İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Rahibe Köftesi

Oylama 0/5
Bulguru bir kaseye koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin ve bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Mutfak robotunun içine etinizi koyun ve püre haline getirin. Genişçe bir kaba dinlenip şişen bulguru koyun. Üzerine püre ettiğiniz eti, biber salçasını, galeta ununu, irmiği koyun ve yoğurun.

Karışım yoğururken kurursa diye azar azar su ilave edebilmek için yanınıza bir miktar su alın ve yoğururken gerektikçe azar azar su ekleyin. Hazırladığınız harcı haşlayabilmek için bir tencereye su ve bir miktar tuz ilave edin. Bir kabın içine elinizi ıslatabilmek için su doldurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar alarak yuvarlak toplar yapın. Topların ortasına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun. Köfteleri sırayla kaynayan suya atın. Köfteler su yüzüne çıktıklarında sudan alarak bir tabağa koyun. Bu işlemi tüm köftelere uygulayın. Bir tavaya yaklaşık yarım parmak kadar zeytinyağı koyun. Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve yağın içine atın. Birazcık tuz ekleyin.

Yağ cızırdayınca haşladığınız köfteleri bu yağın içine ekleyin ve çevirerek köfteleri kızartın. Köfteler kızarınca yağıyla beraber servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

Yanında servis edeceğimiz sote ıspanak için ıspanakları var ise köklerinden ayırın ve bıçakla 3-4 parçaya bölün. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Parça parça ıspanakları ilave edin. Sotelemeyi sürdürün. Ispanakları hafif diri bırakın. Sote ıspanağı kasedeki köftelerin üzerine dökün.

Ispanak kreması için ıspanakları köfteleri haşladığınız tuzlu suda diri bir şekilde haşlayın. Haşlanan ıspanakları kaseye koyduğunuz buzlu suyun içine atın.
Mutfak robotunun içine kremayı koyun. 1 yemek kaşığı sebze suyunu ilave edin.
Buzlu suda serinlemiş olan ıspanakları sıkarak mutfak robotuna koyun. Güzelce çekin. Ispanak taneleri kremalı harcın içinde görünmeyecek hale gelene kadar çekmeyi sürdürün. Bunun için içine 2 yemek kaşığı sebze suyu ilave edin. Eski kaşarı da ekleyip tekrar çekin.

Maksut Aşkar'ın notu: Servis ederken tabağa önce sote ıspanağı koyun, üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine de ıspanak kremasından dökün. Sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar