Rapunzel’in Kabaklı ve Fındıklı Çorbası

Rapunzel’in Kabaklı ve Fındıklı Çorbası

Tarif

  1. Çorba için: Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Pişirme kabınıza pişirme kağıdı serin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  2. Kabakları kabuğu yukarı bakacak şekilde pişirme kabına yerleştirin. Kabağın etrafına doğranmış yaban havucu ve elma dilimlerini serpiştirin. Birkaç dal taze kekik ekleyin. Pişirme kabına çeyrek bardak su dökün.
  3. 45-50 dakika veya bir bıçak kabuğu kolayca kesene kadar üstü açık olarak pişirin.
  4. Pişirme kabını fırından çıkarın ve kekik dallarını atın. Soğuması için kenara alın. 
  5. Kalan 1 yemek kaşığı yağı orta kısık ateşte bir tavada ısıtın. Tavaya ince dilimlenmiş soğan ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin ve yavaş yavaş, yaklaşık 10 dakika veya soğanlar yumuşayıp pembeleşene kadar soteleyin. Altını kapatın.
  6. Kabak yeterince soğuduğunda, derisini soymak için bir soyma bıçağı kullanın ve kabuğu atın. Soyulmuş kabağı bir mutfak robotunun kasesine yerleştirin. Pürüzsüz bir püre haline getirmek için yaklaşık 20 saniye çekin. Püreyi büyük bir tencere veya üstü kapalı bir tavaya dökün.
  7. Kavrulmuş yaban havucu, elma ve sotelenmiş soğanı mutfak robotunun kasesine koyun. 1 bardak tavuk suyu ekleyin. 20-30 saniye veya pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Püre çok katıysa, yarım bardak tavuk suyu daha ekleyerek inceltin. Not: Bir mutfak robotunun yarısından fazlasını sıcak sıvı ile doldurmayın. Bunu yapmak mutfak robotu kasesinin üst veya alt kısmının basınç nedeniyle patlamasına neden olabilir.
  8. Püre haline getirilmiş yaban havucu ve soğan karışımını tanceredeki kabağa ekleyin. Kalan tavuk suyunu tencereye ekleyin ve ısıyı orta dereceye yükseltin. Çorbayı kaynama noktasına getirin ve altını kısın.
  9. Çorba kaynarken, üzerine yarım tatlı kaşığı kimyon, tuz ve beyaz biber ekleyin. Servis etmeden önce yarım bardak yağlı krema ekleyin ve karıştırın.
  10. Fındıkları kavurmak için: Fırını önden 140 ° C'ye ısıtın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine 1 su bardağı çiğ fındık koyun. 
  11. 25-30 dakika veya fındık kabukları çatlayana kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kullanılacak kadar soğuduğunda, kabukları soymak için fındıkları kağıt havlu arasında yuvarlayın. Kabuksuz fındıkları küçük bir plastik torbaya koyun ve oklava ile ezin.
  13. Çorbayı üzerine kavrulmuş fındıklarla kaselerde veya yalıtımlı bardaklarda servis edin.

 

 

 

Malzemeler

  • 900 gr. butternut kabağı, çekirdekleri çıkarılmış ve altı parçaya kesilmiş
  • 450 gr. yabani havuç, soyulmuş ve kabaca dilimlenmiş
  • 1 yeşil elma, soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve dörde bölünmüş
  • 1 orta boy soğan, ince ince doğranmış
  • 4 su bardağı tavuk suyu, bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bölünmüş
  • 1/2 su bardağı yağlı krema
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-4 taze kekik dalı
  • Tuz ve beyaz biber
  • 1 su bardağı çiğ fındık (üstüne serpmek için)

Benzer Tarifler