Ravioli

Ravioli

Tarif

Ricotta peyniri, prosciutto & taze limon soslu

Taze ravioli yapmak insanların düşündüğü kadar korkutucu değildir ve özel aletlere ihtiyacınız yoktur. Tarifin temeli porsiyon başına 100 g un ile 3 yumurta sarısıdır. Bu sayede ölçüyü artırmak veya azaltmak gerçekten kolaydır. Bu küçük güzellikler çok iyi donar, bu yüzden bir miktar hazırlayın ve dondurucuda saklayın. Daha sonra yapmanız gereken tek şey donmuş ravioliyi kaynar suya atmak ve yumuşayana kadar pişirmek. Çok lezzetli!

Tarif:

Unu geniş bir kase veya temiz bir çalışma yüzeyine koyun ve ortasını bir kuyu açın. Yumurtaların beyazarını ve sarılarını ayırın ve sarıları açtığınız kuyuya ekleyin (başka bir gün yumurta aklarıyla mereng yapmak üzere dondurucuya koyun). Yumurta sarılarını çatalla çırpın, ardından unu yavaş yavaş dışarıdan içeri doğru getirin. Karıştırmak çok zorlaştığında, temiz unlanmış ellerinizle hamuru bir top haline getirin. Un serpilmiş bir yüzeyde yaklaşık 4 dakika veya pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Nemli bir beze sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

İç harcı hazırlamak için bir parça prosciutto’yu iri parçalara ayırın. Diğerini ise ince ince doğrayın. Bir kaseye koyun, limon kabuğu rendesi ve bol müskat (yaklaşık ¼) rendeleyin. Ardından Parmesan peynirini rendeleyin ve ricotta peynirini ufalayın. Her şeyi bir araya getirmek için bir çatal kullanın ve karabiberle çeşnilendirin.

Temiz, un serpilmiş bir yüzeyde, makarna hamurunu 1 mm kalınlığında açın. Makarnanızın tam ortasına her 7 cm'de dolu dolu tatlı kaşığı harçla doldurun. Boşta kalan makarnaya fırçayla hafifçe su sürün ve hamuru malzeme içinde kalacak şekilde katlayın.

Tek taraflı çalışarak, havayı dışarı iterek dolgunun etrafını nazikçe kapatın. Bir bıçak veya rulo kesici ile kareler şeklinde kesin. Hazir parçaları irmik serpilmiş bir tepsiye koyun.

Basit domates sosunu yapmak için sarımsakları soyun ve ince ince dilimleyin. Büyük bir tavayı 1 yemek kaşığı yağ ile orta ateşe koyun. Sarımsak ve pul biberi 2 dakika veya hafif altın rengi olana kadar kavurun, ardından domatesleri ekleyin ve çatalla ezin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin ve fesleğen yapraklarını kopararak ekleyin. Süslemek için ufak yapraklardan ayırın.

Ravioliyi büyük bir tencere kaynayan tuzlu suda 3 dakika ya da yumuşayana kadar pişirin, sonra süzün (parti parti çalışmanız gerekebilir).

Limon sosunu hazırlamak için tereyağını küçük bir tavada orta ateşte eritin ve limon suyu ve bir tutam tuz ekleyin. Pişmiş ravioliyi sosa ekleyin, ardından Parmesan peyniri rendeleyin, 1 yemek kaşığı yağ ve biraz nişastalı pişirme suyu ekleyin.

Servis etmek için domates sosunu tabaklara paylaştırın ve limon soslu raviolileri üzerine koyun. Üzerine biraz parmesan rendeleyin ve ayrılmış bebek fesleğen yapraklarını serpin.

Besin Değerleri

Sınıflandırma: Ara sıra
Kalori: 860
Yağ: 46.4g
Doymuş yağ: 19g
Protein: 40g
Karbonhidrat: 71.2g
Şeker: 4.7g

Malzemeler

MAKARNA HAMURU

  • 600g  çift sıfır '00' un, ayrıca serpmek için ekstra
  • 18 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • irmik veya pirinç unu, serpmek için

 

RICOTTA PEYNİRİ & PROSCIUTTO’LU DOLGU

  • 2 dilim prosciutto
  • 1 limon
  • 1 bütün müskat, rendelemek için
  • 100 gr Parmesan peyniri
  • 250g Westcombe ricotta peyniri

BASİT DOMATES SOS

  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 x 400g kaliteli çeri domates konservesi
  • ½ demet taze fesleğen (15 gr)

 

LİMON SOS

  • 50 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 limon
  • 50 gr Parmesan peyniri, ayrıca rendelemek için ekstra
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler