Reçel Kremalı Yulaflı Rulat

Reçel Kremalı Yulaflı Rulat
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 11:30 | Çarşamba 25 Kasım saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 27X43 cm’lik çerçeveli bir fırın tepsisine tereyağı sürün ve pişirme kağıdı serin, onu da yağlayınn. Bir mutfak robotunda, yulafı ince bir kıvam alana kadar öğütün. Kalına ¼ su bardağı öğütülmüş yulafı serpin ve fazlalıkları dökün.

Bir mikser ile, bir kasede yumurta beyazları ve ¼ su bardağı şeker kamışı şekerini orta hızda katı tepecikler oluşana kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Sarıları kalan yarım fincan şeker kamışı şekeri ile temiz bir kasede karıştırın ve hacim olarak üçe katlanana kadar 3 dakika yüksek hızda çırpın.

Sarıları dikkatlice yumurta beyazına katın, ardından kalan su bardağı öğütülmüş yulaf ve tuzu ekleyin. Kasenin kenarına eritilmiş tereyağını gezdirin. Sadece birleşene kadar dikkatlice karıştırın (fazla karıştırmayın.)

Hamuru hazırlanmış kalıba aktarın ve düz bir spatula ile kenarlara yayın. 15 dakika, yarısında çevirerek, kek hafifçe altın rengi olana kadar ve dokunduğunuzda geri yaylanacak şekilde pişirin. Kalıptan ayırmak için kekin kenarlarından bir bıçak geçirin. Pudra şekeri serpilmiş bir mutfak havlusu üzerine ters çevirin. Pişirme kağıdını çıkarın. Kısa uçtan başlayarak, havluyla keki yuvarlayın. Dikişli taraf aşağı gelecek şekilde soğumaya bırakın.

Kremayı yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Reçeli ekleyin. Kekinizi açın ve 1,2 cm’lik bir kenar bırakarak reçelli kremayı yayın. Aynı kısa taraftan başlayarak pastayı havlu olmadan yeniden yuvarlayın. En az 30 dakika, en fazla 3 saat kadar soğutun. Pudra şekeri serperek servis edin.

 

 

Malzemeler

1 ADET 33 CM’LİK KEK

4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş. Ek olarak kalıp için daha fazlası
1 su bardağı yulaf
4 büyük yumurta, ayrılmış. Sarıları hafifçe çırpılmış
½ su bardağı doğal şeker kamışı şekeri
Bir tutam iri tuz
Pudra şekeri
1 su bardağı ağır krema
¼ su bardağı reçel, böğürtlen gibi

Benzer Tarifler