Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Pazar 21 Temmuz saat 00:35 | Pazar 21 Temmuz saat 12:05

Tarif

Sos tenceresine 125 gr tereyağı ekleyin ve renk almadan eritin. Yağ erirken üzerinde oluşan köpüklü kısmını üzerinden bir kaşık yardımıyla toplayın. Böylece yağın sütlü kısmını almış olacağız ve baklava çok daha çıtır olacak. Tereyağını bir kaseye dökün. Dökerken dibinde kalan sütlü kısmını da aynı sebepten almayın. 30 adet baklava yufkasını tezgaha tek tek açıp her katın arasına erimiş yağdan fırça ile sürün ve elinizle 8 çorba kaşığı toz şekerden serpin. 30 kat bittikten sonra yağlanmış fırın tepsisine bütün olarak yerleştirin ve kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Artı şeklinde 4 eşit parçaya kesin ve önceden ısıtılmış altlı üstlü, 180 derecede çalışan fırının orta rafında 25 dakika pişirin. Yufkalar fırından çıkınca soğumaları için bekletin. Bu sırada 4 avuç boziçi kabaca kıyın. 200 gr kaymağı da yayabilmek için çatalla ezin. 4 parçadan birini alıp üzerine kaymağı yayın ve boziçi serpin. İkinci baklava için sürülebilir çikolatayı yumuşatmak için öncesinde kavanozuyla beraber ılık suda bekletmekte fayda var. 3-4 çorba kaşığı kadar sürülebilir çikolatayı yayın ve üzerine 2 avuç fındığı serpin. Sizin fındığınız bütünse onu da boziç gibi kıyabilirsiniz. Şerbetsiz çıtır çıtır kolay baklavanız hazır.

Malzemeler

125 gr, 5 dolu çorba kaşığı, tereyağı

30 yaprak baklavalık yufka

8 çorba kaşığı,160 gr, şeker

1 paket,200 gr, kaymak

4 avuç,200 gr, boziç

2 avuç kavrulmuş fındık

3-4 çorba kaşığı sürülebilir çikolata

Benzer Tarifler