Tarif

Kabak ve salatalığın sap kısmını kesip soyacak yardımıyla şerit şerit kesin, havucun da kabuklarını soyup aynı işlemi uygulayın.

Sarı, yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin sap ve alt kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin ve biberleri dümdüz olacak şekilde açın. Bıçakla sıyırır gibi yaparak içlerindeki tüm damarlı beyaz kısmı da kesip alın.

1 avuç kadar ıspanağın varsa kaba saplarını temizleyin.

Tencereye çok derin olmayacak şekilde su koyup kaynatın. Tencerenin de üzerine bambu buhar sepetini oturtun. Bunun yerine süzgeç de kullanabilirsiniz.

Tenceredeki su kaynamaya başladığı zaman bambu sepetin içine havuçları koyup sepetin kapağını kapatın ve suyun buharıyla havuçları yumuşamaya bırakın.

Yumuşayan havuçları sepetten alıp, kabakları sepetin içine yerleştirin. Ispanakları da koyun ve biberleri de sepetin üzerine kapak gibi dizip sepetin kapağını kapatarak tüm sebzeleri yumuşamaya bırakın.

Kasenin içine 2 adet yumurtayı kırıp çok az tuz ekleyin ve çırpma teliyle çırpın.

Tavaya çok az zeytinyağı döküp ısıtın ve ısınan tavaya çırpılmış yumurtayı koyup omlet gibi pişirin.

Omletin bir yüzü piştiği zaman öteki yüzünü çevirin. Öteki yüzü hala hafif suluyken omletin üzerine 1 adet lavaşı kapatıp beraberce pişirin. Böylece lavaşla yumurta birbirine yapışacaktır.

Yumurtası pişince lavaşı tezgahın üzerine koyup içine ıspanağı yayın. Üzerine kabakları yan yana dizin. Kabağın üzerine aynı şekilde havuçları yerleştirin. Havuçların da üzerine biberleri yan yana dizip en üste salatalıkları yerleştirin.

Salatalıkların üzerine 6 dilim çedar peynirini dizdikten sonra lavaşı kalınca bir dürüm olacak şekilde, içindeki malzemeleri dağıtmamaya özen göstererek rulo şeklinde sarın. En son noktasına geldiğinizde lavaşın birbirine yapışması için birleşim noktasına krem peynir sürüp kapatın.

Dürüme eşit aralıklarla 4 ila 6 adet çöp şiş geçirip, çöp şişlerin arasından eşit parçalara kesin. Böylece şişe takılı lolipop görünümlü dürümler elde etmiş olacaksınız.

Dürümleri servis edeceğiniz tabağa yerleştirdikten sonra yanında taze sıkılmış meyve suyu ile servis edebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 avuç ıspanak
  • 2 adet yumurta
  • 6 dilim Çedar peyniri
  • 1 adet lavaş ekmeği
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler