İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Renkli Kaplamalı Donut'lar

Oylama 0/5

Mayayı biraz ılık suda çözdürün. Şeker ekleyin ve biraz dinlenmeye bırakın.

Başka bir kapta, oda sıcaklığında Hindistan cevizi yağı, tereyağı ve şekeri karıştırın. Çırpıcıyla hafifçe karıştırın. Yumurta ekleyin ve tekrar karıştırın. Vanilya özütü, müskat ve tuz ekleyin. Kabaran mayayla birleştirin ve suyun geri kalanını ekleyin. Sonra unu her seferinde bir ölçü olacak şekilde eklemeye başlayın. Hamur kıvamını alıncaya dek karıştırmaya ve un eklemeye devam edin.

Hamurun kabarması için yarım saat bekleyin ve sonra kontrol edin. Arada sırada hamuru aşağı doğru bastırın ve en az yarım saat daha tekrar kabarmasına müsaade edin.

Hamuru açın ve küçük donut’lar yapın. Halka şeklinde kalıplar da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını 190 dereceye ısıtın ve iki yüzü de altın rengi oluncaya dek donut’ları kızartın.

Kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alın.

Kaplaması için pudra şekeri ve suyu karıştırın. Zevkinize göre gıda boyası ekleyin. Farklı renklerde kaplamalar istiyorsanız şekerli macunu birkaç kaba ayırın ve farklı renkler kullanın. İsterseniz kaplamaya portakal, çilek veya yaban mersini özütü de ekleyebilirsiniz. Farklı renklerde süs şekerlemeleriyle süsleyin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain