Tarif

Bosch AutoCook Pro’nun haznesine su, şeker ve limon suyunu koyun.* Hafif kızartma programını seçin ve orta seçeneğine gelin. Başla tuşuna basın. Bitiş sinyaliyle birlikte hazırladığınız şerbeti hazneden bir kaba alın, hazneyi temizleyip tekrar Bosch AutoCook Pro’nun içine yerleştirin. Limonun kabuğunu rendeleyin. Bir kabın içerisine sıvı yağ, tereyağı, un, süt, şeker, irmik, 3 yumurta, 1 limon rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip el blender ile çırpın. Bosch AutoCook Pro haznesinin kenarlarını ve tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız Bosch AutoCook Pro’nun haznesine dökün, kapağını kapatın. Fırınlama programını seçin, uzun seçeneğine gelin ve Başla tuşuna basın. Bitiş sinyaliyle birlikte revaniyi hazneden üstü altına gelecek şekilde ters çevirerek derin bir tabağa alın. Soğuyan şerbeti sıcak revani üzerine dökün. Yarım saat beklettikten sonra portakal rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 300 gram irmik
  • 1 adet limon
  • 100 ml sıvı yağ
  • 150 ml süt
  • 130 gram un
  • 10 gram kabartma tozu
  • 10 gram vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 200 gram tereyağı

Şerbeti için

  • 10 ml limon suyu
  • 600 ml su
  • 350 gram şeker

Süsleme için

  • 1 adet portakal