Rezene, Kabak ve Mozzarella Peynirli Bruschetta

Rezene, Kabak ve Mozzarella Peynirli Bruschetta

Tarif

Bir dökme demir tavayı iyice ısıtın. Izgara izleri çıkana kadar ekmeğin iki yüzünü de kızartın. Ekmek kızarırken, hızlı bir soyucu yardımıyla rezeneyi ve kabağı bir kaseye ince şeritler hâlinde doğrayın. Birkaç küçük nane yaprağı alın, büyükleriniyse bölerek kaseye ekleyin. Rezenenin yeşil kısmından da biraz kaseye koyun. İnce portakal dilimleriyle yarım limon suyunu ekleyin. Natürel sızma zeytinyağını ekleyip tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Ekmek kızarınca bir tabağa alın. Sarımsağın kesik ucunu ekmeğe iyice sürün, üstüne biraz da zeytinyağı gezdirin. Mozzarella’yı ikiye bölüp ekmeğin üstüne koyun. Rezeneyle kabak dilimlerini en üste koyun, biraz zeytinyağı gezdirin, biraz daha rezene yeşilliği serpiştirip servis edin. Yanında bir kadeh soğuk Meursault şarabı veya beyaz Burgundy şarabıyla servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 dilim ekşi maya ekmeği
  • 1 yarım rezene
  • 1 yarım sarı kabak
  • 1 demet taze nane
  • 1 yarım portakal
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 125 gram buffalo mozzarella

Benzer Tarifler